De 3 populairste Page Builders voor WordPress

de 3 populairste builders voor WordPress

Als je zelf een WordPress website wil maken en niets van code weet, dan is het gebruik van een Page Builder om je website vorm te geven een goede oplossing. Zelf maak ik ook gebruik van een Page Builder om mijn websites te maken en wel de DIVI Visual Builder. De flexibiliteit en vele mogelijkheden zorgen ervoor dat ik de vormgeving helemaal naar mijn hand kan zetten. Daarnaast zorgt de gebruiksvriendelijkheid van de DIVI builder er voor dat mijn klanten zelf makkelijk wijzigingen kunnen doen op hun website.

Wat is een Page Builder?

Een Page Builder is een plugin die je in WordPress in kunt laden en waarmee je de pagina’s voor je website kunt vormgeven. De meeste Page Builders werken met secties en rijen waarbinnen je kolommen op kunt delen. In deze kolommen zet je dan modules, bijv. voor tekst, afbeelding, contactformulier etc. Deze onderdelen kun je allemaal finetunen, zodat je een website kunt bouwen die helemaal naar je zin is.

Zitten er ook nadelen aan een Page Builder?

Naast het gebruiksgemak dat een Page Builder biedt, zijn er ook een paar nadelen te noemen:

 • De website laadt wat trager door de extra code die ingeladen moet worden.
 • Een Page Builder kan extra code aanmaken in de vorm van shortcodes. Als je hem niet meer wil gebruiken of overstapt naar een andere Page Builder dan blijft deze code staan. Deze zul je dan óf handmatig moeten verwijderen óf er moet een plugin voor bestaan die het klusje voor je doet.

De 3 populairste Page Builders voor WordPress

Er zijn inmiddels een behoorlijk aantal Page Builders op de markt, zowel gratis als betaald. De meeste Page Builders kun je gebruiken met een thema naar je keuze. Er zijn ook thema’s die hun eigen Page Builder ingebouwd hebben. Een voorbeeld hiervan is het Avada thema (het populairste thema op ThemeForest), die de eigen Fusion Builder ingebouwd heeft.

Hieronder een overzicht van de 3 meest gebruikte Page Builders die er te krijgen zijn.

DIVI Visual Builder

Page Builders voor WordPress - DIVI

DIVI is een thema en een Visual Page Builder ineen. Als je DIVI wil gaan gebruiken, dan koop je eigenlijk een soort lidmaatschap bij Elegant Themes. Voor $89,- per jaar krijg je toegang tot alle thema’s die ze gemaakt hebben (87 maar liefst incl. DIVI), de losse Visual Page Builder plugin (ook te gebruiken met andere thema’s), de plugin Bloom (voor het maken van opt-ins) en de Monarch plugin (voor social share en follow). Ow ja, en je mag al deze mooie software op zoveel websites gebruiken als je maar wil.

Zelf gebruik ik DIVI voor alle websites die ik maak en ik ben een echte fan. Ik heb wat eigenschappen op een rijtje gezet:

 • Je kunt met de Visual Page Builder volledig aan de “voorkant” werken zodat je precies ziet wat je doet.
 • Een overzichtelijke onderverdeling in secties, rijen en modules.
 • Keuze uit 46 verschillende modules zoals o.a video, sliders, testimonials, tabs en prijstabellen.
 • Een keuze uit tientallen pre-made layouts, ideaal als startpunt voor de verdere opbouw van je website.
 • Alle kleurvarianten en font combinaties mogelijk.
 • Elementen kunnen opgeslagen worden in de DIVI Library voor hergebruik.
 • De lay-out van een pagina kan hergebruikt worden voor een nieuwe pagina.
 • Er is veel documentatie en tientallen instructiefilmpjes.

De Visual Page Builder van DIVI kun je hier gratis uitproberen.

Elementor

Elementor Page Builder WordPress

De populariteit van Elementor is de afgelopen jaren enorm gestegen en de Page Builder heeft op dit moment meer dan 2 miljoen gebruikers. Je kunt met Elementor met een gratis versie beginnen en als je meer mogelijkheden wilt dan betaal je vanaf $49 per jaar voor gebruik op één website. Een voordeel van Elementor t.o.v. DIVI is, dat er geen shortcodes achtergelaten worden als je de plugin niet meer wil gebruiken.

Wat eigenschappen van Elementor op een rij:

 • Er is zowel een gratis versie als een betaalde versie ($49 per jaar voor één website).
 • Te gebruiken met vrijwel ieder WordPress thema
 • Opgebouwd uit secties, kolommen en elementen.
 • Ieder onderdeel van je website kun je volledig customizen.
 • 80+ design elementen.
 • “Live” bouwen; je ziet meteen hoe het eruit komt te zien.
 • Een uitgebreide bibliotheek met templates

De Page Builder van Elementor kun je hier gratis downloaden.

Beaver Builder

Beaver Builder WordPress

Meer dan 900.000 WordPress websites zijn gemaakt met de Beaver Builder. Deze Page Builder lijkt in gebruik erg op Elementor met hier en daar wat kleine verschillen.

Eigenschappen van Beaver Builder op een rij:

 • Er is zowel een gratis versie als een betaalde versie (vanaf $99 per jaar). Met de betaalde versie kun je ongelimiteerd websites maken, dit in tegenstelling tot Elementor.
 • Te gebruiken met vrijwel ieder WordPress thema. Ook is er een speciaal Beaver Builder thema wat je gratis krijg vanaf de PRO versie ($199 per jaar).
 • Opgebouwd uit rijen met kolommen en daarbinnen elementen.
 • Tientallen templates om mee te starten.

De Beaver Builder kun je hier uitproberen.

Zoals eerder gezegd, zijn er best wel wat verschillende Page Builders voor WordPress op de markt inmiddels. Ik heb ervoor gekozen om de populairste 3 te benoemen. Een naam die je zeker ook vaak tegen zult komen als je op zoek gaat naar een Page Builder is de WPBakery Page Builder (Voorheen Visual Composer). Deze builder zit vaak in thema’s die je aanschaft bij ThemeForest en is ook los te koop voor $45 voor één website. Deze builder gebruikte ik weleens voordat ik overging op DIVI, maar ik heb er zelf nooit echt mee uit de voeten gekund.

Gaat Gutenberg Page Builders vervangen?

Gutenberg, de standaardeditor van WordPress, is hard op weg om een hele waardevolle tool te worden voor het opbouwen van je WordPress website. Door het systeem met ‘blokken’ heb je veel meer mogelijkheden dan met de eerdere ‘klassieke’ editor van WordPress. Zeker met de komst van plugins die de block editor verder uitbreiden krijg je steeds meer tools in handen voor het opbouwen van je website zonder het gebruik van een aparte page builder. Persoonlijk voor mij op dit moment nog geen optie, maar zeker een hele interessante ontwikkeling.

Welke Page Builder gebruik jij voor je website en ben je hier tevreden over?

Disclaimer:
Dit artikel bevat affiliate links. Als je via één van deze links een product aanschaft ontvang ik daarvoor een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s.

4 Reacties

 1. Gee

  Ik ben overgestapt van WPBakery Page Builder naar DIVI en ben er super blij mee. Beide builders hebben zo zijn voor- en nadelen maar vind DIVI veel meer gebruikersgemak hebben. Ook heeft deze builder meer keuzemogelijkheden. DIVI is echt een aanrader.

  Antwoord
 2. Nicoline

  Ik werk met Beaver Builder. Dat werkt super, maar ken ook niet anders… Een opdrachtgever werkt met Elementor en dat vind ik zelf minder prettig. DIVI ken ik helemaal niet, maar klinkt interessant.

  Antwoord
  • Monique

   Als je vaak met dezelfde builder werkt is het soms wat lastiger om om te schakelen. Ik moet ook weleens naar Elementor, maar ben dan weer blij als ik terug kan naar DIVI, die ik inmiddels kan dromen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

Zo werk je aan een succesvolle website! 15+ acties waar je direct mee kan starten

Als je ondernemer bent wil je uiteraard een succesvolle website! Een website die veel bezoekers trekt en die van deze bezoekers vervolgens klanten of leads kan maken. Om dit voor elkaar te krijgen zul je regelmatig tijd moeten besteden aan het nóg beter maken van je...

Verbeter de snelheid van je website door het opschonen van je database

Snelheid is hartstikke belangrijk voor je website, als de bezoekers te lang moet wachten dan haken ze af. Zo simpel is het... Een belangrijke (zo niet de belangrijkste) factor in de snelheid van je website is natuurlijk het optimaliseren van je afbeeldingen. Hier heb...

Voor gratis stockfoto’s moet je op deze websites zijn!

Herkenbaar? Je hebt een foto nodig om in je Social Media of bij je blogbericht op je website te plaatsen. Even snel zoeken op Google afbeeldingen, opslaan op je computer en plaatsen maar. Zo gepiept en keuze genoeg. Niet doen! De meeste foto’s die je…

Laposta of Mailchimp: welke kies jij om gratis nieuwsbrieven te versturen?

Laposta of Mailchimp? That's the question.. Al eerder schreef ik over het belang van het opbouwen van een e-maillijst. Met een e-maillijst heb je toegang tot contacten die zich zelf ingeschreven hebben op jouw lijst. Ze zijn al nieuwsgierig naar je bedrijf en de...

Blogpost publiceren? Loop hem nog even na met deze checklist

Als je een blogpost geschreven hebt en de afbeeldingen geplaatst zijn, is het tijd om op ”publiceren” te drukken. Zelf voel ik dan altijd nog een lichte aarzeling. Is het nu echt wel goed zo? Is dit voor jou herkenbaar?

Het beste WordPress theme kiezen voor je website, hoe doe je dat?

Een WordPress theme heb je nodig om je website aan de voorkant te kunnen laten zien. Hiermee bepaal je het voorkomen, het design en de uitstraling. Zie het als een auto, die bestaat uit de technische onderdelen om de auto te laten rijden en verder te laten doen wat...

Waarom het opbouwen van een mailinglijst zo belangrijk is

Veel ondernemers realiseren zich niet hoe belangrijk het opbouwen van een mailinglijst is als ze beginnen met hun bedrijf. Meestal ga je er pas over denken als je al een tijdje bezig bent en ziet hoeveel impact het bij anderen heeft op de groei van hun bedrijf…

5 onderdelen die absoluut niet mogen ontbreken op jouw website

Als ondernemer ontkom je er niet aan om een website te hebben voor je bedrijf. Het is hét middel om de klanten aan te spreken die je graag aan wil trekken. Je hebt veel ruimte om je producten, diensten en iets van jezelf te laten zien.

5 handige plugins om je Gutenberg block editor uit te breiden

Als je met de Gutenberg Block editor werkt, dan zul je hoogstwaarschijnlijk, net al ik (hoop ik), behoorlijk enthousiast zijn over wat je er allemaal mee kan. De editor blijft zich continue verbeteren en in iedere nieuwe WordPress update worden er weer toevoegingen en...

Bepaal het doel van je website met deze 5 voorbeelden

Veel ondernemers zien hun website als een doel op zich en hebben niet in de gaten dat een website juist een middel is om andere doelen te behalen. Als je exact weet wat het doel van je website moet zijn, kun je veel beter bepalen wat er op je website aanwezig moet zijn om je doelen te behalen.

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

7 stappen voor een goede voorbereiding van je website