De 3 populairste Page Builders voor WordPress

de 3 populairste builders voor WordPress

Als je zelf een WordPress website wil maken en niets van code weet, dan is het gebruik van een Page Builder om je website vorm te geven een goede oplossing. Zelf maak ik ook gebruik van een Page Builder om mijn websites te maken en wel de DIVI Visual Builder. De flexibiliteit en vele mogelijkheden zorgen ervoor dat ik de vormgeving helemaal naar mijn hand kan zetten. Daarnaast zorgt de gebruiksvriendelijkheid van de DIVI builder er voor dat mijn klanten zelf makkelijk wijzigingen kunnen doen op hun website.

Wat is een Page Builder?

Een Page Builder is een plugin die je in WordPress in kunt laden en waarmee je de pagina’s voor je website kunt vormgeven. De meeste Page Builders werken met secties en rijen waarbinnen je kolommen op kunt delen. In deze kolommen zet je dan modules, bijv. voor tekst, afbeelding, contactformulier etc. Deze onderdelen kun je allemaal finetunen, zodat je een website kunt bouwen die helemaal naar je zin is.

Zitten er ook nadelen aan een Page Builder?

Naast het gebruiksgemak dat een Page Builder biedt, zijn er ook een paar nadelen te noemen:

 • De website laadt wat trager door de extra code die ingeladen moet worden.
 • Een Page Builder kan extra code aanmaken in de vorm van shortcodes. Als je hem niet meer wil gebruiken of overstapt naar een andere Page Builder dan blijft deze code staan. Deze zul je dan óf handmatig moeten verwijderen óf er moet een plugin voor bestaan die het klusje voor je doet.

De 3 populairste Page Builders voor WordPress

Er zijn inmiddels een behoorlijk aantal Page Builders op de markt, zowel gratis als betaald. De meeste Page Builders kun je gebruiken met een thema naar je keuze. Er zijn ook thema’s die hun eigen Page Builder ingebouwd hebben. Een voorbeeld hiervan is het Avada thema (het populairste thema op ThemeForest), die de eigen Fusion Builder ingebouwd heeft.

Hieronder een overzicht van de 3 meest gebruikte Page Builders die er te krijgen zijn.

DIVI Visual Builder

Page Builders voor WordPress - DIVI

DIVI is een thema en een Visual Page Builder ineen. Als je DIVI wil gaan gebruiken, dan koop je eigenlijk een soort lidmaatschap bij Elegant Themes. Voor $89,- per jaar krijg je toegang tot alle thema’s die ze gemaakt hebben (87 maar liefst incl. DIVI), de losse Visual Page Builder plugin (ook te gebruiken met andere thema’s), de plugin Bloom (voor het maken van opt-ins) en de Monarch plugin (voor social share en follow). Ow ja, en je mag al deze mooie software op zoveel websites gebruiken als je maar wil.

Zelf gebruik ik DIVI voor alle websites die ik maak en ik ben een echte fan. Ik heb wat eigenschappen op een rijtje gezet:

 • Je kunt met de Visual Page Builder volledig aan de “voorkant” werken zodat je precies ziet wat je doet.
 • Een overzichtelijke onderverdeling in secties, rijen en modules.
 • Keuze uit 46 verschillende modules zoals o.a video, sliders, testimonials, tabs en prijstabellen.
 • Een keuze uit tientallen pre-made layouts, ideaal als startpunt voor de verdere opbouw van je website.
 • Alle kleurvarianten en font combinaties mogelijk.
 • Elementen kunnen opgeslagen worden in de DIVI Library voor hergebruik.
 • De lay-out van een pagina kan hergebruikt worden voor een nieuwe pagina.
 • Er is veel documentatie en tientallen instructiefilmpjes.

De Visual Page Builder van DIVI kun je hier gratis uitproberen.

Elementor

Elementor Page Builder WordPress

De populariteit van Elementor is de afgelopen jaren enorm gestegen en de Page Builder heeft op dit moment meer dan 2 miljoen gebruikers. Je kunt met Elementor met een gratis versie beginnen en als je meer mogelijkheden wilt dan betaal je vanaf $49 per jaar voor gebruik op één website. Een voordeel van Elementor t.o.v. DIVI is, dat er geen shortcodes achtergelaten worden als je de plugin niet meer wil gebruiken.

Wat eigenschappen van Elementor op een rij:

 • Er is zowel een gratis versie als een betaalde versie ($49 per jaar voor één website).
 • Te gebruiken met vrijwel ieder WordPress thema
 • Opgebouwd uit secties, kolommen en elementen.
 • Ieder onderdeel van je website kun je volledig customizen.
 • 80+ design elementen.
 • “Live” bouwen; je ziet meteen hoe het eruit komt te zien.
 • Een uitgebreide bibliotheek met templates

De Page Builder van Elementor kun je hier gratis downloaden.

Beaver Builder

Beaver Builder WordPress

Meer dan 900.000 WordPress websites zijn gemaakt met de Beaver Builder. Deze Page Builder lijkt in gebruik erg op Elementor met hier en daar wat kleine verschillen.

Eigenschappen van Beaver Builder op een rij:

 • Er is zowel een gratis versie als een betaalde versie (vanaf $99 per jaar). Met de betaalde versie kun je ongelimiteerd websites maken, dit in tegenstelling tot Elementor.
 • Te gebruiken met vrijwel ieder WordPress thema. Ook is er een speciaal Beaver Builder thema wat je gratis krijg vanaf de PRO versie ($199 per jaar).
 • Opgebouwd uit rijen met kolommen en daarbinnen elementen.
 • Tientallen templates om mee te starten.

De Beaver Builder kun je hier uitproberen.

Zoals eerder gezegd, zijn er best wel wat verschillende Page Builders voor WordPress op de markt inmiddels. Ik heb ervoor gekozen om de populairste 3 te benoemen. Een naam die je zeker ook vaak tegen zult komen als je op zoek gaat naar een Page Builder is de WPBakery Page Builder (Voorheen Visual Composer). Deze builder zit vaak in thema’s die je aanschaft bij ThemeForest en is ook los te koop voor $45 voor één website. Deze builder gebruikte ik weleens voordat ik overging op DIVI, maar ik heb er zelf nooit echt mee uit de voeten gekund.

Gaat Gutenberg Page Builders vervangen?

Gutenberg, de standaardeditor van WordPress, is hard op weg om een hele waardevolle tool te worden voor het opbouwen van je WordPress website. Door het systeem met ‘blokken’ heb je veel meer mogelijkheden dan met de eerdere ‘klassieke’ editor van WordPress. Zeker met de komst van plugins die de block editor verder uitbreiden krijg je steeds meer tools in handen voor het opbouwen van je website zonder het gebruik van een aparte page builder. Persoonlijk voor mij op dit moment nog geen optie, maar zeker een hele interessante ontwikkeling.

Welke Page Builder gebruik jij voor je website en ben je hier tevreden over?

Disclaimer:
Dit artikel bevat affiliate links. Als je via één van deze links een product aanschaft ontvang ik daarvoor een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s.

4 Reacties

 1. Gee

  Ik ben overgestapt van WPBakery Page Builder naar DIVI en ben er super blij mee. Beide builders hebben zo zijn voor- en nadelen maar vind DIVI veel meer gebruikersgemak hebben. Ook heeft deze builder meer keuzemogelijkheden. DIVI is echt een aanrader.

  Antwoord
 2. Nicoline

  Ik werk met Beaver Builder. Dat werkt super, maar ken ook niet anders… Een opdrachtgever werkt met Elementor en dat vind ik zelf minder prettig. DIVI ken ik helemaal niet, maar klinkt interessant.

  Antwoord
  • Monique

   Als je vaak met dezelfde builder werkt is het soms wat lastiger om om te schakelen. Ik moet ook weleens naar Elementor, maar ben dan weer blij als ik terug kan naar DIVI, die ik inmiddels kan dromen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

Hoe krijg je een goede voorvertoning van een link op Facebook?

Als je de link van je nieuwe blogpost of van webpagina deelt op Facebook, dan wil je natuurlijk dat het er netjes en aantrekkelijk uitziet. De bedoeling van het plaatsen van je Facebookbericht, is uiteraard dat er mensen op je link klikken en je website bezoeken.

Blogpost publiceren? Loop hem nog even na met deze checklist

Als je een blogpost geschreven hebt en de afbeeldingen geplaatst zijn, is het tijd om op ”publiceren” te drukken. Zelf voel ik dan altijd nog een lichte aarzeling. Is het nu echt wel goed zo? Is dit voor jou herkenbaar?

Hoe kies je een goede domeinnaam voor je website?

Het kiezen van een goede domeinnaam voor je website is belangrijk. Het wordt een onderdeel van je naamsbekendheid en herkenbaarheid. Het is daarom goed om hier eens uitgebreid de tijd aan te besteden. Waar moet een goede domeinnaam eigenlijk aan voldoen?

5 belangrijke plugins voor je WordPress website

Een belangrijke reden dat WordPress zo flexibel is, is de enorme keuze uit diverse plugins. Heel kort gezegd is een plugin een pakketje code dat je toe kunt voegen aan je WordPress installatie, zodat je extra functionaliteiten krijgt…

Welke bestandsformaten voor afbeeldingen zijn er, en hoe gebruik je ze op je website?

Zie je ze weleens voorbij komen? JPG, PDF, PNG, GIF, EPS, AI, TIFF, PSD? Allemaal verschillende bestandsformaten voor afbeeldingen. Wat de verschillen zijn en hoe je ze gebruikt lees je hieronder. (Er zijn ook nog andere bestandstypen, maar dit zijn de meest...

Wat zijn testimonials en waar plaats je ze op je website?

Als je goed bent in wat je doet, dan wil je dat uiteraard dat je potentiële klanten dat weten. Je kunt dat zelf kunnen vertellen aan ze, maar ja, hoe komt dat over? De bezoekers van je website lezen liever van anderen dat ze door jou goed geholpen zijn…

Maak een plan voor je website, dan ga je zeker goed van start!

Voordat je begint met het maken of laten maken van een website is het belangrijk dat je een goed plan hebt, een goede fundering waarop je website gebouwd kan worden. Als je al een website hebt en deze nog niet zo succesvol is als je gehoopt had…

Back-up en herstel (of verhuis) je website met All-in-one WP Migration

Je bent even wat veranderingen aan het doen op je website of aan het updaten en het gaat mis. Er ontstaat ergens een conflict en de voorkant van je website ziet er ineens uit of er een storm over heen geraasd is. Of je ziet allemaal gekke dingen die er eerst niet waren, en die er ook niet horen te zijn. Paniek!

5 redenen om vandaag nog te beginnen met bloggen

Bloggen is dé perfecte manier om waardevolle content toe te voegen aan je website. Het kost je niets, behalve tijd natuurlijk, en het geeft je website èn je bedrijf echt een boost. Te vaak zie ik nog dat ondernemers niets met de blogfunctie op hun website doen.

7 typen websites die niet garant staan voor succes

Er bestaan verschillende typen websites die weer onderverdeeld kunnen worden in succesvolle en niet succesvolle. Als je als ondernemer een website hebt, wil je natuurlijk ook dat die een succes wordt. Een website die bezoekers aantrekt…

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website