Als je zelf een WordPress website wil maken en niets van code weet, dan is het gebruik van een Page Builder om je website vorm te geven een goede oplossing. Zelf maak ik ook gebruik van een Page Builder om mijn websites te maken en wel de DIVI Visual Builder. De flexibiliteit en vele mogelijkheden zorgen ervoor dat ik de vormgeving helemaal naar mijn hand kan zetten. Daarnaast zorgt de gebruiksvriendelijkheid van de DIVI builder er voor dat mijn klanten zelf makkelijk wijzigingen kunnen doen op hun website.

Wat is een Page Builder?

Een Page Builder is een plugin die je in WordPress in kunt laden en waarmee je de pagina’s voor je website kunt vormgeven. De meeste Page Builders werken met secties en rijen waarbinnen je kolommen op kunt delen. In deze kolommen zet je dan modules, bijv. voor tekst, afbeelding, contactformulier etc. Deze onderdelen kun je allemaal finetunen, zodat je een website kunt bouwen die helemaal naar je zin is.

Zitten er ook nadelen aan een Page Builder?

Naast het gebruiksgemak dat een Page Builder biedt, zijn er ook een paar nadelen te noemen:

 • De website laadt wat trager door de extra code die ingeladen moet worden.
 • Een Page Builder kan extra code aanmaken in de vorm van shortcodes. Als je hem niet meer wil gebruiken of overstapt naar een andere Page Builder dan blijft deze code staan. Deze zul je dan óf handmatig moeten verwijderen óf er moet een plugin voor bestaan die het klusje voor je doet.

De 3 populairste Page Builders voor WordPress

Er zijn inmiddels een behoorlijk aantal Page Builders op de markt, zowel gratis als betaald. De meeste Page Builders kun je gebruiken met een thema naar je keuze. Er zijn ook thema’s die hun eigen Page Builder ingebouwd hebben. Een voorbeeld hiervan is het Avada thema (het populairste thema op ThemeForest), die de eigen Fusion Builder ingebouwd heeft.

Hieronder een overzicht van de 3 meest gebruikte Page Builders die er te krijgen zijn.

DIVI Visual Builder

DIVI Visual Builder

DIVI is een thema en een Visual Page Builder ineen. Als je DIVI wil gaan gebruiken, dan koop je eigenlijk een soort lidmaatschap bij Elegant Themes. Voor $89,- per jaar krijg je toegang tot alle thema’s die ze gemaakt hebben (87 maar liefst incl. DIVI), de losse Visual Page Builder plugin (ook te gebruiken met andere thema’s), de plugin Bloom (voor het maken van opt-ins) en de Monarch plugin (voor social share en follow). Ow ja, en je mag al deze mooie software op zoveel websites gebruiken als je maar wil.

Zelf gebruik ik DIVI voor alle websites die ik maak en ik ben een echte fan. Ik heb wat eigenschappen op een rijtje gezet:

 • Je kunt met de Visual Page Builder volledig aan de “voorkant” werken zodat je precies ziet wat je doet.
 • Een overzichtelijke onderverdeling in secties, rijen en modules.
 • Keuze uit 46 verschillende modules zoals o.a video, sliders, testimonials, tabs en prijstabellen.
 • Een keuze uit tientallen pre-made layouts, ideaal als startpunt voor de verdere opbouw van je website.
 • Alle kleurvarianten en font combinaties mogelijk.
 • Elementen kunnen opgeslagen worden in de DIVI Library voor hergebruik.
 • De lay-out van een pagina kan hergebruikt worden voor een nieuwe pagina.
 • Er is veel documentatie en tientallen instructiefilmpjes.

De Visual Page Builder van DIVI kun je hier gratis uitproberen.

Nu TIJDELIJK 20% korting op Elegant Themes! >>

Elementor

Elementor Page Builder WordPress

De populariteit van Elementor is de afgelopen jaren enorm gestegen en de Page Builder heeft op dit moment meer dan 2 miljoen gebruikers. Je kunt met Elementor met een gratis versie beginnen en als je meer mogelijkheden wilt dan betaal je vanaf $49 per jaar voor gebruik op één website. Een voordeel van Elementor t.o.v. DIVI is, dat er geen shortcodes achtergelaten worden als je de plugin niet meer wil gebruiken.

Wat eigenschappen van Elementor op een rij:

 • Er is zowel een gratis versie als een betaalde versie ($49 per jaar voor één website).
 • Te gebruiken met vrijwel ieder WordPress thema
 • Opgebouwd uit secties, kolommen en elementen.
 • Ieder onderdeel van je website kun je volledig customizen.
 • 80+ design elementen.
 • “Live” bouwen; je ziet meteen hoe het eruit komt te zien.
 • Een uitgebreide bibliotheek met templates

De Page Builder van Elementor kun je hier gratis downloaden.

Beaver Builder

Beaver Builder WordPress

Meer dan 900.000 WordPress websites zijn gemaakt met de Beaver Builder. Deze Page Builder lijkt in gebruik erg op Elementor met hier en daar wat kleine verschillen.

Eigenschappen van Beaver Builder op een rij:

 • Er is zowel een gratis versie als een betaalde versie (vanaf $99 per jaar). Met de betaalde versie kun je ongelimiteerd websites maken, dit in tegenstelling tot Elementor.
 • Te gebruiken met vrijwel ieder WordPress thema. Ook is er een speciaal Beaver Builder thema wat je gratis krijg vanaf de PRO versie ($199 per jaar).
 • Opgebouwd uit rijen met kolommen en daarbinnen elementen.
 • Tientallen templates om mee te starten.

De Beaver Builder kun je hier uitproberen.

Zoals eerder gezegd, zijn er best wel wat verschillende Page Builders op de markt inmiddels. Ik heb ervoor gekozen om de populairste 3 te benoemen. Een naam die je zeker ook vaak tegen zult komen als je op zoek gaat naar een Page Builder is de WPBakery Page Builder (Voorheen Visual Composer). Deze builder zit vaak in thema’s die je aanschaft bij ThemeForest en is ook los te koop voor $45 voor één website. Deze builder gebruikte ik weleens voordat ik overging op DIVI, maar ik heb er zelf nooit echt mee uit de voeten gekund.

Welke Page Builder gebruik jij voor je website en ben je hier tevreden over?

Disclaimer:
Dit artikel bevat affiliate links. Als je via één van deze links een product aanschaft ontvang ik daarvoor een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s.

Beoordeel dit artikel

Hoe waardevol is deze informatie voor je?

Wil je meer tips & trucs zien?

Volg Q webstudio op Social Media

Het spijt me dat dit artikel niet waardevol voor je was...

Help me om dit artikel te verbeteren!

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij starten met je website?

Q webstudio richt zich op het maken van WordPress websites, opgebouwd en geoptimaliseerd met het DIVI thema. 

Neem vandaag nog contact op, dan ben je snel online!


Wil jij een training volgen?

Q webstudio heeft diverse trainingsmogelijkheden om van jouw website een succes te maken. 1 op 1 trajecten, workshops of online trainingen.

Nieuw!

Online training

Maak professionele nieuwsbrieven met Laposta


Zullen we kennis maken?

Samenwerken met mij betekent dat je precies weet waar je aan toe bent. Geen technische hocus-pocus, maar begrijpelijke taal.Transparantie en persoonlijke aandacht staan bij mij hoog in het vaandel.