5 handige plugins om je Gutenberg block editor uit te breiden

5 handige plugins om je Gutenberg block editor uit te breiden

Als je met de Gutenberg Block editor werkt, dan zul je hoogstwaarschijnlijk, net al ik (hoop ik), behoorlijk enthousiast zijn over wat je er allemaal mee kan. De editor blijft zich continue verbeteren en in iedere nieuwe WordPress update worden er weer toevoegingen en verbeteringen gedaan.

Sinds de komst van de Gutenberg block editor zijn er een heel aantal plugin ontwikkelaars aan de slag te gaan om nieuwe blocks te ontwikkelen. Perfecte hulpmiddelen om je WordPress blogposts of pagina’s mooier en duidelijker op te kunnen maken. Ik heb 5 van deze plugins uitgelicht:

1. Kadence Blocks

Met Kadence Blocks werk je met secties en rijen waardoor je redelijk simpel een hele lay-out kunt maken. Nóg toffer is dat ze er al een heel aantal gemaakt hebben die je zo kunt kiezen. Het enige wat je hoeft te doen is teksten, foto’s, kleuren en iconen te veranderen en je hebt zo een hele pagina of mooi vormgegeven blogpost gemaakt.

Het mogelijk om de plugin eerst te testen zodat je kunt zien of het is wat je zoekt voor je website.

2. Ultimate Addon Blocks

De Ultimate Addons for Gutenberg plugin geeft een aantal mooie toevoegingen aan de Gutenberg block editor en ik zet hem op vrijwel alle websites die ik maak. De blocks die ik zelf vaak gebruik:

Icon list (zoals deze lijst)
Advanced columns
Hiermee kun je kolommen maken in een sectie met achtergrond kleur of afbeelding. Deze achtergrond kan je over de volle breedte laten lopen.
Call to action
Multi buttons
Meerdere buttons naast elkaar
Marketing button

3. Ultimate Blocks

Ook deze Ultimate Blocks plugin geeft weer veel toevoegingen. Hiermee kun je bijvoorbeeld testimonials, Call to actions, tabs en een table of content toevoegen. Alles mooi vorm gegeven.

4. Advanced Gutenberg

Met de Advanced Gutenberg plugin krijg je eveneens weer veel toevoegingen. Veel zijn hetzelfde als in de plugins hierboven, maar dan in een net weer iets andere styling. In deze plugin zit ook een afteltimer.

5. Stackable

Stackable komt met een heel scala aan blocks die je toe kunt voegen aan je blogpost of pagina. Wat ik zelf aan deze plugin echt super vind, is dat je de mogelijkheid hebt voor ronde hoeken en het geven van een schaduw aan de elementen. Dat wat je echt aandacht wil geven, springt er op deze manier echt uit.

Wat erg handig is, is dat Stackable een aparte pagina heeft (via dashboard WordPress) waar je de verschillende onderdelen aan en uit kunt zetten. Dat wat je niet gebruikt zet je gewoon uit. Zo houd je een goed overzicht.

Bovenstaande plugins zijn er maar vijf uit een heleboel plugins die er te verkrijgen zijn voor Gutenberg. Op iedere plugin pagina staan links naar demo’s dus je kunt eerst uit proberen voordat je een plugin download.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

Divi Review (2021): het beste thema voor je WordPress website?

Met een keuze uit duizenden WordPress thema's, kan de zoektocht naar het geschikte thema voor jouw website een behoorlijke uitdaging zijn. Je kunt kiezen uit de gratis en freemium thema's die via WordPress zelf te downloaden zijn of een betaald thema zoeken bij een...

Wat is het verschil tussen een pagina en bericht in WordPress?

Regelmatig krijg ik de vraag wat nou het verschil tussen een pagina en een bericht is in WordPress. In eerste instantie zien ze er namelijk precies hetzelfde uit als je ze gaat maken. Of je nu op “nieuw bericht” of op “nieuwe pagina” klikt; je krijgt dezelfde WordPress editor te zien…

Laposta of Mailchimp: welke kies jij om gratis nieuwsbrieven te versturen?

Laposta of Mailchimp? That's the question.. Al eerder schreef ik over het belang van het opbouwen van een e-maillijst. Met een e-maillijst heb je toegang tot contacten die zich zelf ingeschreven hebben op jouw lijst. Ze zijn al nieuwsgierig naar je bedrijf en de...

Wat zijn testimonials en waar plaats je ze op je website?

Als je goed bent in wat je doet, dan wil je dat uiteraard dat je potentiële klanten dat weten. Je kunt dat zelf kunnen vertellen aan ze, maar ja, hoe komt dat over? De bezoekers van je website lezen liever van anderen dat ze door jou goed geholpen zijn…

Verbeter de snelheid van je website door het opschonen van je database

Snelheid is hartstikke belangrijk voor je website, als de bezoekers te lang moet wachten dan haken ze af. Zo simpel is het... Een belangrijke (zo niet de belangrijkste) factor in de snelheid van je website is natuurlijk het optimaliseren van je afbeeldingen. Hier heb...

Rank Math en DIVI zijn nu eindelijk de perfecte match!

Het Divi thema met de Visual Builder is naar mijn mening het beste thema om je WordPress website mee te maken. Je kunt je webpagina's helemaal aan de voorkant bouwen en editen zodat je precies ziet wat je doet. Helaas was er nog geen goede oplossing om je SEO ook aan...

Het beste WordPress theme kiezen voor je website, hoe doe je dat?

Een WordPress theme heb je nodig om je website aan de voorkant te kunnen laten zien. Hiermee bepaal je het voorkomen, het design en de uitstraling. Zie het als een auto, die bestaat uit de technische onderdelen om de auto te laten rijden en verder te laten doen wat...

De kleuren van je website bepalen met deze 5 handige tools

Ik heb 5 handige tools gevonden waarmee je de kleuren en kleurcombinaties voor je website kunt bepalen. Deze komen verderop in het artikel aan bod. Eerst heb ik nog wat extra informatie voor je over het gebruik van kleur voor je website (en huisstijl).

5 belangrijke plugins voor je WordPress website

Een belangrijke reden dat WordPress zo flexibel is, is de enorme keuze uit diverse plugins. Heel kort gezegd is een plugin een pakketje code dat je toe kunt voegen aan je WordPress installatie, zodat je extra functionaliteiten krijgt…

Bepaal het doel van je website met deze 5 voorbeelden

Veel ondernemers zien hun website als een doel op zich en hebben niet in de gaten dat een website juist een middel is om andere doelen te behalen. Als je exact weet wat het doel van je website moet zijn, kun je veel beter bepalen wat er op je website aanwezig moet zijn om je doelen te behalen.

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

7 stappen voor een goede voorbereiding van je website