5 handige plugins om je Gutenberg block editor uit te breiden

5 handige plugins om je Gutenberg block editor uit te breiden

Als je met de Gutenberg Block editor werkt, dan zul je hoogstwaarschijnlijk, net al ik (hoop ik), behoorlijk enthousiast zijn over wat je er allemaal mee kan. De editor blijft zich continue verbeteren en in iedere nieuwe WordPress update worden er weer toevoegingen en verbeteringen gedaan.

Sinds de komst van de Gutenberg block editor zijn er een heel aantal plugin ontwikkelaars aan de slag te gaan om nieuwe blocks te ontwikkelen. Perfecte hulpmiddelen om je WordPress blogposts of pagina’s mooier en duidelijker op te kunnen maken. Ik heb 5 van deze plugins uitgelicht:

1. Kadence Blocks

Met Kadence Blocks werk je met secties en rijen waardoor je redelijk simpel een hele lay-out kunt maken. Nóg toffer is dat ze er al een heel aantal gemaakt hebben die je zo kunt kiezen. Het enige wat je hoeft te doen is teksten, foto’s, kleuren en iconen te veranderen en je hebt zo een hele pagina of mooi vormgegeven blogpost gemaakt.

Het mogelijk om de plugin eerst te testen zodat je kunt zien of het is wat je zoekt voor je website.

2. Ultimate Addon Blocks

De Ultimate Addons for Gutenberg plugin geeft een aantal mooie toevoegingen aan de Gutenberg block editor en ik zet hem op vrijwel alle websites die ik maak. De blocks die ik zelf vaak gebruik:

Icon list (zoals deze lijst)
Advanced columns
Hiermee kun je kolommen maken in een sectie met achtergrond kleur of afbeelding. Deze achtergrond kan je over de volle breedte laten lopen.
Call to action
Multi buttons
Meerdere buttons naast elkaar
Marketing button

3. Ultimate Blocks

Ook deze Ultimate Blocks plugin geeft weer veel toevoegingen. Hiermee kun je bijvoorbeeld testimonials, Call to actions, tabs en een table of content toevoegen. Alles mooi vorm gegeven.

4. Advanced Gutenberg

Met de Advanced Gutenberg plugin krijg je eveneens weer veel toevoegingen. Veel zijn hetzelfde als in de plugins hierboven, maar dan in een net weer iets andere styling. In deze plugin zit ook een afteltimer.

5. Stackable

Stackable komt met een heel scala aan blocks die je toe kunt voegen aan je blogpost of pagina. Wat ik zelf aan deze plugin echt super vind, is dat je de mogelijkheid hebt voor ronde hoeken en het geven van een schaduw aan de elementen. Dat wat je echt aandacht wil geven, springt er op deze manier echt uit.

Wat erg handig is, is dat Stackable een aparte pagina heeft (via dashboard WordPress) waar je de verschillende onderdelen aan en uit kunt zetten. Dat wat je niet gebruikt zet je gewoon uit. Zo houd je een goed overzicht.

Bovenstaande plugins zijn er maar vijf uit een heleboel plugins die er te verkrijgen zijn voor Gutenberg. Op iedere plugin pagina staan links naar demo’s dus je kunt eerst uit proberen voordat je een plugin download.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

Laposta of Mailchimp: welke kies jij om gratis nieuwsbrieven te versturen?

Laposta of Mailchimp? That's the question.. Al eerder schreef ik over het belang van het opbouwen van een e-maillijst. Met een e-maillijst heb je toegang tot contacten die zich zelf ingeschreven hebben op jouw lijst. Ze zijn al nieuwsgierig naar je bedrijf en de...

Verbeter de snelheid van je website door het opschonen van je database

Snelheid is hartstikke belangrijk voor je website, als de bezoekers te lang moet wachten dan haken ze af. Zo simpel is het... Een belangrijke (zo niet de belangrijkste) factor in de snelheid van je website is natuurlijk het optimaliseren van je afbeeldingen. Hier heb...

5 onderdelen die absoluut niet mogen ontbreken op jouw website

Als ondernemer ontkom je er niet aan om een website te hebben voor je bedrijf. Het is hét middel om de klanten aan te spreken die je graag aan wil trekken. Je hebt veel ruimte om je producten, diensten en iets van jezelf te laten zien.

Blogpost publiceren? Loop hem nog even na met deze checklist

Als je een blogpost geschreven hebt en de afbeeldingen geplaatst zijn, is het tijd om op ”publiceren” te drukken. Zelf voel ik dan altijd nog een lichte aarzeling. Is het nu echt wel goed zo? Is dit voor jou herkenbaar?

7 vaak voorkomende irritaties van website bezoekers (en wat je hier aan doet)

Een goed design is heus niet alles. Wat nog veel belangrijker is, is dat je website bezoekers een goede gebruikerservaring hebben als ze op je website komen. Als ze geïrriteerd raken, dan ben je ze kwijt, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Er zijn een aantal vaak...

5 handige plugins om je Gutenberg block editor uit te breiden

Als je met de Gutenberg Block editor werkt, dan zul je hoogstwaarschijnlijk, net al ik (hoop ik), behoorlijk enthousiast zijn over wat je er allemaal mee kan. De editor blijft zich continue verbeteren en in iedere nieuwe WordPress update worden er weer toevoegingen en...

Waarom het opbouwen van een mailinglijst zo belangrijk is

Veel ondernemers realiseren zich niet hoe belangrijk het opbouwen van een mailinglijst is als ze beginnen met hun bedrijf. Meestal ga je er pas over denken als je al een tijdje bezig bent en ziet hoeveel impact het bij anderen heeft op de groei van hun bedrijf…

Hoe kies je een goede domeinnaam voor je website?

Het kiezen van een goede domeinnaam voor je website is belangrijk. Het wordt een onderdeel van je naamsbekendheid en herkenbaarheid. Het is daarom goed om hier eens uitgebreid de tijd aan te besteden. Waar moet een goede domeinnaam eigenlijk aan voldoen?

Zo werk je aan een succesvolle website! 15+ acties waar je direct mee kan starten

Als je ondernemer bent wil je uiteraard een succesvolle website! Een website die veel bezoekers trekt en die van deze bezoekers vervolgens klanten of leads kan maken. Om dit voor elkaar te krijgen zul je regelmatig tijd moeten besteden aan het nóg beter maken van je...

Tips voor een goed gebruik van afbeeldingen op je website

Een goed gebruik van afbeeldingen op je website is belangrijk. In "Goede foto’s zijn belangrijk; ze maken je website" vertel ik over het belang van plaatsen van goede foto's. Maar als je dan de goede foto's hebt gevonden, dan is het ook nog belangrijk hoe je ze op je...

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website