5 redenen om vandaag nog te beginnen met bloggen

Produceer waardevolle content voor je website

Bloggen is dé perfecte manier om waardevolle content toe te voegen aan je website. Het kost je niets, behalve tijd natuurlijk, en het geeft je website èn je bedrijf echt een boost. Te vaak zie ik nog dat ondernemers niets met de blogfunctie op hun website doen. Er staat wel een blogoverzicht, maar deze bevat dan bijvoorbeeld alleen nog maar de 3 artikelen die geplaatst zijn bij het maken van de website. Zonde! Als je nog geen blog hebt is het zeker de moeite waard om vandaag nog te beginnen met bloggen.

Wat is waardevolle content?

Waardevolle content is content die rechtstreeks de doelgroep aanpreekt die jij aan wil spreken. Waarvan je wilt dat ze je leren kennen, gaan vertrouwen en uiteindelijk klant bij je worden. Essentieel dus voor een succesvolle website. Content is eigenlijk alles wat er aan tekst, beeld en geluid op je website staat zoals:

 • Teksten op je pagina’s
 • Testimonials
 • Afbeeldingen
 • Video’s
 • Infographics
 • Geluidsfragmenten
 • Alles wat je aan laat vragen via je website zoals: E-books en whitepapers
 • Blogberichten

Waarom bloggen je website een boost geeft

Toen ik startte met mijn bedrijf ben ik niet meteen begonnen met bloggen. Ten eerste was dat omdat er zoveel andere zaken kwamen kijken bij het opbouwen van mijn webdesign business dat ik vond dat ik daar de tijd niet had. Ten tweede (en waarschijnlijk de belangrijkste reden) was dat ik niet goed wist waar ik over moest schrijven. Niet dat er geen onderwerpen genoeg waren op het gebied van webdesign en alles wat daarbij komt kijken. Die zijn er te over.

Het was meer dat ik dacht: ‘alles is al geschreven’, hoe kan ik daar nu nog iets aan toevoegen? Pas later zag ik in dat het er niet zozeer om gaat dat er al zoveel over bepaalde onderwerpen geschreven is, maar dat het belangrijk is om mijn expertise en visie te laten zien. Op deze manier spreek ik mijn doelgroep aan en voorzie ik mijn volgers van waardevolle content. Mijn blog heeft inmiddels voor een enorme toename van het aantal website bezoekers gezorgd en het aantal blijft groeien.

Beginnen met bloggen
Blog Q webstudio

Er zijn -tig redenen waarom bloggen (het schrijven en publiceren van blogberichten) enorm waardevol is om je website, en daarmee ook je bedrijf te laten groeien. De 5 belangrijkste heb ik voor je op een rijtje gezet.

1. Eenvoudig nieuwe informatie toevoegen aan je website

Door een blogbericht te schrijven, voeg je meteen nieuwe informatie toe aan je website. Je hoeft er geen pagina’s met een nieuw design voor aan te maken. Door een bericht te schrijven en te publiceren, wordt deze automatisch toegevoegd aan het overzicht op je blogpagina. Als je tijd en aandacht geeft aan de artikelen die je schrijft, gaat het je nieuwe klanten opleveren en daardoor meer omzet.

2. Je laat je expertise zien en bouwt vertrouwen op

Met al de kennis en ervaring die jij binnen jouw vakgebied hebt opgedaan, kun je jezelf echt laten zien als expert. Door hierover te schrijven en te laten zien wat je in huis hebt, bouw je vertrouwen op bij de lezer van je berichten. Denk daarbij niet te snel “dit is niet interessant om over te schrijven”. Wat voor jou vanzelfsprekend is, hoeft voor een ander helemaal niet zo te zijn.

3. Het trekt extra bezoekers naar je website

Door de link van je blogbericht te plaatsen op social media, zul je meer bezoekers naar je website trekken, zeker als je bericht ook nog eens gedeeld wordt door anderen. Als iemand eenmaal op je website is, en het artikel wat je geschreven hebt interessant vindt, zal diegene zeker meer van je willen lezen. Hoe meer waardevolle artikelen jij op je website hebt staan, des te langer de bezoeker op je website zal blijven om deze te lezen.

4. Betere vindbaarheid in Google

Ieder blogbericht dat je schrijft wordt door Google gezien en geïndexeerd. Al je handig gebruik maakt van zoekwoorden en ervoor zorgt dat je waardevolle content schrijft, zal Google je ervoor belonen met een betere vindbaarheid. Google houdt ook van websites waar iets op gebeurt, die in beweging zijn. Het regelmatig plaatsten van blogberichten gaat je dan ook zeker helpen om beter vindbaar te worden.

5. Je vergroot de interactie op je website

Via het reactieformulier onder je blogbericht (altijd activeren!), kan de lezer een reactie of een vraag achterlaten. Voor jou de perfecte manier om de interactie aan te gaan met je lezer. Ook hier kun je je expertise laten zien, door dieper in te gaan op het onderwerp en aanvullende informatie te geven. Daarbij kunnen ook de bezoekers onderling interactie op gang brengen door op elkaar te reageren. Ook hier geldt; hoe meer beweging, hoe leuker Google je gaat vinden.

Tip: Voordat je een blogpost publiceert, loop hem dan nog even na met deze handige checklist, en zorg dat je een goede voorvertoning van je link hebt voor Facebook.

Tip: Vind je het lastig om te schrijven? Wellicht kunnen deze tips je helpen om te beginnen met bloggen: 11 schrijftips voor je blog

Publiceer jij regelmatig blogberichten op je website?

2 Reacties

 1. Gee

  Het was even wennen toen ik zakelijk ging bloggen. Maar naast alle voordelen genoemd in dit blog is het ook gewoon zó leuk om te doen! Ik kan het dan ook alleen maar aanraden om er zo snel mogelijk mee te starten als je nog niet aan het bloggen bent.

  Antwoord
  • Monique

   Voor mij was het ook even wennen. Ik wist in het begin helemaal niet waar ik over wilde schrijven, en werd geblokkeerd door de gedachte “alles is al geschreven door anderen”. Als je eenmaal begint en puur vanuit jezelf durft te gaan schrijven met je eigen kennis, tips en ervaringen dan begint het vanzelf te stromen. Ik vind het nu ook erg leuk om te bloggen en op deze manier waarde te kunnen geven. 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

5 belangrijke plugins voor je WordPress website

Een belangrijke reden dat WordPress zo flexibel is, is de enorme keuze uit diverse plugins. Heel kort gezegd is een plugin een pakketje code dat je toe kunt voegen aan je WordPress installatie, zodat je extra functionaliteiten krijgt…

Back-up en herstel (of verhuis) je website met All-in-one WP Migration

Je bent even wat veranderingen aan het doen op je website of aan het updaten en het gaat mis. Er ontstaat ergens een conflict en de voorkant van je website ziet er ineens uit of er een storm over heen geraasd is. Of je ziet allemaal gekke dingen die er eerst niet waren, en die er ook niet horen te zijn. Paniek!

Rank Math: de beste en fijnste WordPress SEO plugin? (Review)

Een goede WordPress SEO plugin mag zeker niet ontbreken op je website. Jarenlang gebruikte ik de Yoast SEO plugin voor mijn eigen websites en die van mijn klanten. Nadat ik steeds meer goede reviews las over Rank Math, ben ik daar mee gaan testen. In dit artikel lees...

Tips voor een goed gebruik van afbeeldingen op je website

Een goed gebruik van afbeeldingen op je website is belangrijk. In "Goede foto’s zijn belangrijk; ze maken je website" vertel ik over het belang van plaatsen van goede foto's. Maar als je dan de goede foto's hebt gevonden, dan is het ook nog belangrijk hoe je ze op je...

De veranderingen van Mailchimp en de gevolgen voor je gratis account

Mailchimp heeft besloten om per 15 mei 2019 veranderingen aan te brengen in de abonnementen. Dit heeft voornamelijk voor de gratis versie best wel wat consequenties.

Maak een plan voor je website, dan ga je zeker goed van start!

Voordat je begint met het maken of laten maken van een website is het belangrijk dat je een goed plan hebt, een goede fundering waarop je website gebouwd kan worden. Als je al een website hebt en deze nog niet zo succesvol is als je gehoopt had…

7 typen websites die niet garant staan voor succes

Er bestaan verschillende typen websites die weer onderverdeeld kunnen worden in succesvolle en niet succesvolle. Als je als ondernemer een website hebt, wil je natuurlijk ook dat die een succes wordt. Een website die bezoekers aantrekt…

5 redenen om vandaag nog te beginnen met bloggen

Bloggen is dé perfecte manier om waardevolle content toe te voegen aan je website. Het kost je niets, behalve tijd natuurlijk, en het geeft je website èn je bedrijf echt een boost. Te vaak zie ik nog dat ondernemers niets met de blogfunctie op hun website doen.

WordPress geïnstalleerd? Dit kun je het beste als eerste doen

Het is je gelukt om WordPress te installeren en je staat te popelen om meteen aan de gang te gaan. Even wachten nog... Het is goed om even een paar dingen te doen voordat je verder gaat, je hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. 1. Verwijder de voorbeeld content...

Wat is WordPress en wat zijn de voordelen?

Heel kort gezegd; WordPress is een Content Management Systeem (CMS). Dat wil zeggen, een systeem om de content van je website te managen. Uhh.. en nu in Nederlands graag! WordPress is een pakket software, een programma, waarmee je de inhoud van je website…

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

7 stappen voor een goede voorbereiding van je website
Pin It on Pinterest