Back-up en herstel (of verhuis) je website met All-in-one WP Migration

Welke bestandsformaten voor afbeeldingen zijn er, en hoe gebruik je ze op je website?

Je bent even wat veranderingen aan het doen op je website of aan het updaten en het gaat mis. Er ontstaat ergens een conflict en de voorkant van je website ziet er ineens uit of er een storm over heen geraasd is. Of je ziet allemaal gekke dingen die er eerst niet waren, en die er ook niet horen te zijn. Paniek!

Met het terugzetten van een goede back-up is het vaak zo opgelost. Vaak worden deze op server niveau geregeld (als dat inderdaad ingesteld is). Meestal is dit echter een vrij technisch verhaal waar je de hulp van je webbouwer of je hostingbedrijf voor in moet roepen. Wil je het zelf kunnen doen? Dan is er een perfecte WordPress plugin voor:

All-in-one WP Migration: simpel & effectief

De plugin All-in-one WP Migration van SevMask exporteert je complete WordPress site inclusief de database, media bestanden, plugins en thema’s. Het werkt simpel en je hebt er geen technische kennis voor nodig. Hoe mooi is dat? Het bestand dat je exporteert kun je gebruiken als back-up en via dezelfde plugin weer importeren als het een keer mis gaat.

Doordat je met All in one WP Migration een volledige back-up maakt, kun je deze ook weer importeren in een andere WordPress installatie. Bijvoorbeeld bij een verhuizing van je website naar een andere webhost of een andere domeinnaam. Je kunt je voorstellen dat dit voor mij als webdesigner een ideale oplossing is en ik maak er dan ook graag en vaak gebruik van.

Hieronder zal ik je in verschillende stappen uitleggen hoe je de plugin gebruikt:

Een back-up maken met All-in-one WP Migration

 • Ga naar de Plugins sectie in je WordPress dashboard, kies voor “Nieuwe plugin” en type All-in-one WP Migration in in het zoekvenster. (Waarschijnlijk laat hem hem al als eerste zien na het intypen van de woorden “all”).
Back-up en herstel (of verhuis) je website met All-in-one WP Migration
 • Installeer en activeer de plugin.
 • Klik in de linkerbalk van je Dashboard All-in-one WP Migration aan
 • Kies voor Exporteren > Exporteer naar > Bestand
Exporteer naar bestand
 • Hij gaat nu alle bestanden archiveren. Nu even niets doen, tenzij je de export wil stoppen.
Archiveren bestand
 • Als de export klaar is kun je hem downloaden door op de groene button te klikken. Hij komt dan in de downloadmap te staan op je computer.
downloaden exportbestand
 • Kijk even goed naar de grootte van je bestand. Het aantal MB bepaalt welke versie van All-in one WP Migration je nodig hebt. Met de gratis versie van All-in-one WP migration maakt het voor het exporteren van je bestand niet uit welke grootte je bestand heeft. Om je bestand te kunnen importeren maakt dit wèl uit. Hierover lees je hieronder meer bij het importeren van het bestand.

Herstel je website door je back-up te importeren

 • Klik in de linkerbalk van je Dashboard All-in-one WP Migration aan en kies voor importeren.
 • Voorheen kon je met de gratis versie van All-in-one WP Migration bestanden importeren tot 512 MB. Dit hebben ze onlangs veranderd. In het scherm dat je nu krijgt zie je de maximum upload file size van het bestand staan. Deze is in WordPress bepaald. Standaard staat deze op 128 MB. Dat is zeker niet genoeg voor het bestand dat ik hierboven gedownload heb.
Te weining ruimte import All in One Migration bestand

Er zijn 3 manieren om toch grotere bestanden te kunnen importeren:

 1. Verhoog de maximale upload size in het .htaccess file van je WordPress. Niet aan te raden om dit zelf te doen als je niet weet wat je doet. Meer informatie.
 2. Koop de Premium versie van de plugin. Dit is een éénmalige uitgave van $69 en is het geld absoluut waard.
 3. Download versie 6.77 van All-in-one WP Migration. Deze versie had ik zelf nog opgeslagen staan en werkt voor importeren tot 512MB. (Deze versie is door mij getest en werkt nog steeds prima. Mocht je de plugin regelmatig gaan gebruiken is het wel aan te bevelen om de Premium versie aan te schaffen ivm updates ). Download versie 6.77

De goede versie te pakken?

 • Kies voor Importeren > Importeer vanuit > Bestand
 • Kies het bestand op je computer dat je wil importeren.
 • Als de plugin klaar is met informatie verzamelen kies je voor “Doorgaan”
 • Hij gaat nu alle bestanden terugzetten, dit kan even duren. Sluit het venster niet af.
 • Klik op “Permalinks settings”. Deze opent in een nieuw tabblad. (Het eerste tabblad kun je afsluiten.)
 • Het enige wat je hier hoeft te doen is zorgen dat de permalinks op “berichtnaam” staat. (Waar hij waarschijnlijk al op staat.) En vervolgens klik je 2x op “Instellingen opslaan”
 • Je hebt nu een oude versie van je website terug staan.

Verhuizen van je website naar een andere host of domeinnaam

Voor het verhuizen van je website naar een ander server of domeinnaam volg je de stappen zoals hierboven beschreven voor het exporteren en importeren. Even kort op een rijtje:

 • Exporteer het bestand vanaf de website die je wil verhuizen
 • Zorg dat op de nieuwe (andere) server of domeinnaam een nieuwe WordPress installatie staat.
 • Installeer de All-in-one WP migration plugin op deze nieuwe installatie
 • Importeer het bestand in de nieuwe WordPress installatie
 • Zet de permalinks goed. Let op! Als de inlognaam van de doelwebsite afwijkt van die van de bronwebsite die je importeert, zul je opnieuw in moeten loggen. Dit doe je dan met de inloggegevens van de bronwebsite. Als je de nieuwe installatie gedaan hebt met dezelfde inloggegevens neemt hij deze gewoon over.

5 Reacties

 1. Gee

  Super goed artikel! Vanaf nu nooit meer kopzorgen wanneer er iets onverhoopt fout gaat.. 🙂

  Antwoord
 2. martin

  staat nu al een uur op 100% maar verder doet hij niks

  Antwoord
  • Monique

   Ben je er nog uitgekomen Martin?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

Hoe kies je een goede domeinnaam voor je website?

Het kiezen van een goede domeinnaam voor je website is belangrijk. Het wordt een onderdeel van je naamsbekendheid en herkenbaarheid. Het is daarom goed om hier eens uitgebreid de tijd aan te besteden. Waar moet een goede domeinnaam eigenlijk aan voldoen?

Wat is WordPress en wat zijn de voordelen?

Heel kort gezegd; WordPress is een Content Management Systeem (CMS). Dat wil zeggen, een systeem om de content van je website te managen. Uhh.. en nu in Nederlands graag! WordPress is een pakket software, een programma, waarmee je de inhoud van je website…

Zo werk je aan een succesvolle website! 15+ acties waar je direct mee kan starten

Als je ondernemer bent wil je uiteraard een succesvolle website! Een website die veel bezoekers trekt en die van deze bezoekers vervolgens klanten of leads kan maken. Om dit voor elkaar te krijgen zul je regelmatig tijd moeten besteden aan het nóg beter maken van je...

5 onderdelen die absoluut niet mogen ontbreken op jouw website

Als ondernemer ontkom je er niet aan om een website te hebben voor je bedrijf. Het is hét middel om de klanten aan te spreken die je graag aan wil trekken. Je hebt veel ruimte om je producten, diensten en iets van jezelf te laten zien.

Wat is het verschil tussen een pagina en bericht in WordPress?

Regelmatig krijg ik de vraag wat nou het verschil tussen een pagina en een bericht is in WordPress. In eerste instantie zien ze er namelijk precies hetzelfde uit als je ze gaat maken. Of je nu op “nieuw bericht” of op “nieuwe pagina” klikt; je krijgt dezelfde WordPress editor te zien…

Tips voor een goed gebruik van afbeeldingen op je website

Een goed gebruik van afbeeldingen op je website is belangrijk. In "Goede foto’s zijn belangrijk; ze maken je website" vertel ik over het belang van plaatsen van goede foto's. Maar als je dan de goede foto's hebt gevonden, dan is het ook nog belangrijk hoe je ze op je...

7 typen websites die niet garant staan voor succes

Er bestaan verschillende typen websites die weer onderverdeeld kunnen worden in succesvolle en niet succesvolle. Als je als ondernemer een website hebt, wil je natuurlijk ook dat die een succes wordt. Een website die bezoekers aantrekt…

De kleuren van je website bepalen met deze 5 handige tools

Ik heb 5 handige tools gevonden waarmee je de kleuren en kleurcombinaties voor je website kunt bepalen. Deze komen verderop in het artikel aan bod. Eerst heb ik nog wat extra informatie voor je over het gebruik van kleur voor je website (en huisstijl).

De veranderingen van Mailchimp en de gevolgen voor je gratis account

Mailchimp heeft besloten om per 15 mei 2019 veranderingen aan te brengen in de abonnementen. Dit heeft voornamelijk voor de gratis versie best wel wat consequenties.

Voor gratis stockfoto’s moet je op deze websites zijn!

Herkenbaar? Je hebt een foto nodig om in je Social Media of bij je blogbericht op je website te plaatsen. Even snel zoeken op Google afbeeldingen, opslaan op je computer en plaatsen maar. Zo gepiept en keuze genoeg. Niet doen! De meeste foto’s die je…

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website