Bloggen is dé perfecte manier om waardevolle content toe te voegen aan je website. Het kost je niets, behalve tijd natuurlijk, en het geeft je website èn je bedrijf echt een boost. Te vaak zie ik nog dat ondernemers niets met de blogfunctie op hun website doen. Er staat wel een blogoverzicht, maar deze bevat dan bijvoorbeeld alleen nog maar de 3 atikelen die geplaatst zijn bij het maken van de website. Zonde!

Nog even over waardevolle content

Waardevolle content is content die rechtstreeks de doelgroep aanpreekt die jij aan wil spreken. Waarvan je wilt dat ze je leren kennen, gaan vertrouwen en uiteindelijk klant bij je worden. Essentieel dus voor een succesvolle website. Content is eigenlijk alles wat er aan tekst, beeld en geluid op je website staat zoals:

  • Teksten op je pagina’s
  • Testimonials
  • Afbeeldingen
  • Video’s
  • Infographics
  • Geluidsfragmenten
  • Alles wat je aan laat vragen via je website zoals: E-books en whitepapers
  • Blogberichten

Waarom bloggen je website een boost geeft

Er zijn -tig redenen waarom bloggen (het schrijven en publiceren van blogberichten) enorm waardevol is om je website, en daarmee ook je bedrijf te laten groeien. De 5 belangrijkste heb ik voor je op een rijtje gezet.

Eenvoudig nieuwe informatie toevoegen aan je website

Door een blogbericht te schrijven, voeg je meteen nieuwe informatie toe aan je website. Je hoeft er geen pagina’s met een nieuw design voor aan te maken. Door een bericht te schrijven en te publiceren, wordt deze automatisch toegevoegd aan het overzicht op je blogpagina. Als je tijd en aandacht geeft aan de artikelen die je schrijft, gaat het je nieuwe klanten opleveren en daardoor meer omzet.

Je laat je expertise zien en bouwt vertrouwen op

Met al de kennis en ervaring die jij binnen jouw vakgebied hebt opgedaan, kun je jezelf echt laten zien als expert. Door hierover te schrijven en te laten zien wat je in huis hebt, bouw je vertrouwen op bij de lezer van je berichten. Denk daarbij niet te snel “dit is niet interessant om over te schrijven”. Wat voor jou vanzelfsprekend is, hoeft voor een ander helemaal niet zo te zijn.

Het trekt extra bezoekers naar je website

Door de link van je blogbericht te plaatsen op social media, zul je meer bezoekers naar je website trekken, zeker als je bericht ook nog eens gedeeld wordt door anderen. Als iemand eenmaal op je website is, en het artikel wat je geschreven hebt interessant vindt, zal diegene zeker meer van je willen lezen. Hoe meer waardevolle artikelen jij op je website hebt staan, des te langer de bezoeker op je website zal blijven om deze te lezen.

7 stappen voor een goede voorbereiding van je website.

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

Betere vindbaarheid in Google

Ieder blogbericht dat je schrijft wordt door Google gezien en geïndexeerd. Al je handig gebruik maakt van zoekwoorden en ervoor zorgt dat je waardevolle content schrijft, zal Google je ervoor belonen met een betere vindbaarheid. Google houdt ook van websites waar iets op gebeurt, die in beweging zijn. Het regelmatig plaatsten van blogberichten gaat je dan ook zeker helpen om beter vindbaar te worden.

Je vergroot de interactie op je website

Via het reactieformulier onder je blogbericht (altijd activeren!), kan de lezer een reactie of een vraag achterlaten. Voor jou de perfecte manier om de interactie aan te gaan met je lezer. Ook hier kun je je expertise laten zien, door dieper in te gaan op het onderwerp en aanvullende informatie te geven. Daarbij kunnen ook de bezoekers onderling interactie op gang brengen door op elkaar te reageren. Ook hier geldt; hoe meer beweging, hoe leuker Google je gaat vinden.


Tip: Voordat je een blogpost publiceert, loop hem dan nog even na met deze handige checklist, en zorg dat je een goede voorvertoning van je link hebt voor Facebook.


Publiceer jij regelmatig blogberichten op je website?

Pin It on Pinterest

Share This