Goede foto’s zijn belangrijk; ze maken je website

Goede foto’s zijn belangrijk; ze maken je website

Foto’s zijn enorm belangrijk voor je website, ze bepalen voor een heel groot deel de sfeer en de uitstraling. Het design en je teksten kunnen nog zo goed in elkaar zitten, als je foto’s niet sprekend en van slechte kwaliteit zijn, dan heeft dat consequenties voor de ervaring van je bezoekers.

Daarnaast geven foto’s vaak een eerste indruk van wat de bezoeker kan verwachten. In onze huidige, snelle wereld krijgen we enorm veel indrukken op een dag te verwerken. Zorg daarom dat je foto’s spreken en al een deel van het verhaal vertellen.

Waar op je website zijn foto’s belangrijk?

Een (WordPress) website bestaat uit twee hele belangrijke onderdelen waar je je verhaal vertelt, laat zien wat je doet, èn de bezoeker over kunt halen om bij jou je product of dienst af te nemen:

Pagina’s

  • Je homepagina, waar de bezoeker vaak de eerste indruk krijgt
  • Je aanbodpagina’s, waar je foto’s gebruikt kunnen worden om je producten en/of diensten visueel te ondersteunen.
  • De pagina die over jou/jullie gaat. Zorg dat de bezoeker een goed beeld krijgt van degene(n) waarmee ze te maken hebben. Mensen kopen echt veel liever van mensen dan van bedrijven.
  • Alle andere belangrijke pagina’s op jouw website

(Blog) berichten

Ik weet niet of het bij jou ook zo werkt, maar als ik een blogbericht of -overzicht zie zonder afbeelding, haak ik meestal al af. Alleen het zien van tekst nodigt me niet uit om het bericht te lezen. Een blogbericht voorzien van een mooie uitgelichte afbeelding, die ook nog eens iets “zegt” over het onderwerp, doet dat wel. Daarnaast is het goed om in het artikel zelf, de teksten af te wisselen met foto’s. Net als het gebruik van goede koppen en subkoppen zorgt dit ervoor dat de tekst makkelijker leesbaar wordt.

Hoe kom je aan goede foto’s voor je website?

Dit is toch wel een een punt waar veel (beginnende) website eigenaren mee worstelen. “Wat voor foto’s moeten er op mijn website en hoe kom ik eraan?” Vrijwel dagelijks adviseer ik (potentiële) klanten over een goed gebruik van foto’s op hun website. Daarbij zal ik altijd benoemen:

Laat professionele foto’s maken door een fotograaf

Dit zou eigenlijk altijd de eerste optie moeten zijn. Zowel voor de foto’s van jezelf, van je diensten en /of producten en van je bedrijf. Een website wordt er echt zoveel beter van! De juiste belichting en kwaliteit zorgen ervoor dat je website mede hierdoor echt een professionele uitstraling krijgt.

Zoek je overigens nog een goede professionele fotograaf? Dan kan ik van harte Erna Oldenburg van Photo Matters aanbevelen. Zij is gespecialiseerd in fotografie voor bedrijven, en heeft een speciaal tarief voor starters en zzp-ers. (…en is de eerste fotograaf die mij vast heeft kunnen leggen, precies zoals ik ben en wat ik wilde uitstralen op mijn website 🙂

Maak gebruik van (gratis) stockfoto’s

Foto’s gemaakt door een professionele fotograaf hebben eigenlijk altijd de voorkeur, zeker voor de foto’s op je pagina’s. Als het maken van professionele foto’s (nog) niet mogelijk is, of als je foto’s zoekt als visuele ondersteuning van je blogberichten, kun je altijd gebruik maken van stockfoto’s. Dit zijn foto’s die te rechtenvrij te downloaden zijn van speciale websites, al dan niet gratis.

Gebruik nooit, echt NOOIT foto’s die je vindt en download via Google. In de meeste gevallen zit er copyright op deze foto’s, en kan het gebruik ervan ervoor zorgen dat je een gepeperde rekening gepresenteerd krijgt. Er zijn zelfs personen en bedrijven die niets anders doen dan onrechtmatig geplaatste foto’s opsporen. Leuk verdienmodel!Lees ook: Welke bestandsformaten voor afbeeldingen zijn er, en hoe gebruik je ze op je website?


Waar kun je gratis rechtenvrije foto’s downloaden?

Omdat ik deze vraag best vaak kreeg, schreef ik er al eerder een artikel over: Voor gratis stockfoto’s moet je op deze websites zijn! Hier heb je keuze uit oneindig veel foto’s. Een nadeel van het gebruik van foto’s van deze websites kan zijn dat je ze ook in de blogs van anderen tegenkomt. Echt uniek zijn ze niet dus…

Wil je nóg meer keuze èn kwalitatief betere foto’s?

Al jaren maak ik zelf dankbaar gebruik van de foto’s en illustraties van Depositphotos, een betaalde stockfoto website. Met bijna 1.000.000 (!) foto’s heb je hier keuze genoeg. Regelmatig zijn er acties, o.a. via AppSumo. Een paar keer per jaar komen zij met een aanbieding: 100 stockfoto’s voor $39.00 of $49.00, dat is echt geen geld! (Meestal ook op Black Friday in november).

Wat je ook kiest; zorg dat je foto’s sprekend zijn voor wat jij doet en wat je uit wil stralen met jouw bedrijf. Dat is het allerbelangrijkste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

Rank Math: de beste en fijnste WordPress SEO plugin? (Review)

Een goede WordPress SEO plugin mag zeker niet ontbreken op je website. Jarenlang gebruikte ik de Yoast SEO plugin voor mijn eigen websites en die van mijn klanten. Nadat ik steeds meer goede reviews las over Rank Math, ben ik daar mee gaan testen. In dit artikel lees...

Laposta of Mailchimp: welke kies jij om gratis nieuwsbrieven te versturen?

Laposta of Mailchimp? That's the question.. Al eerder schreef ik over het belang van het opbouwen van een e-maillijst. Met een e-maillijst heb je toegang tot contacten die zich zelf ingeschreven hebben op jouw lijst. Ze zijn al nieuwsgierig naar je bedrijf en de...

Het beste WordPress theme kiezen voor je website, hoe doe je dat?

Een WordPress theme heb je nodig om je website aan de voorkant te kunnen laten zien. Hiermee bepaal je het voorkomen, het design en de uitstraling. Zie het als een auto, die bestaat uit de technische onderdelen om de auto te laten rijden en verder te laten doen wat...

Hoe maak je een Laposta aanmeld­formulier op je website in je eigen huisstijl?

Laposta is een e-mailmarketing programma en de perfecte tool om eenvoudig je nieuwsbrieven te maken en te versturen. Het is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk, intuïtief en alles is lekker in het Nederlands. Als Laposta gebruiker zul je dit zeker herkennen. Het...

5 onderdelen die absoluut niet mogen ontbreken op jouw website

Als ondernemer ontkom je er niet aan om een website te hebben voor je bedrijf. Het is hét middel om de klanten aan te spreken die je graag aan wil trekken. Je hebt veel ruimte om je producten, diensten en iets van jezelf te laten zien.

Maak zelf de mooiste social media uitingen met Canva

Je hebt iets te vertellen en dat wil je delen met de wereld. Je weet inmiddels dat een afbeelding vaak meer zegt dan alleen maar woorden en daar wil je gebruik van maken in je social media uitingen. Je hebt weinig tot geen design ervaring en ook geen Photoshop ter beschikking…

De 3 populairste Page Builders voor WordPress

Als je zelf een WordPress website wil maken en niets van code weet, dan is het gebruik van een Page Builder om je website vorm te geven een goede oplossing. Zelf maak ik ook gebruik van een Page Builder om mijn websites te maken en wel de DIVI Visual Builder…

Hoe kies je een goede domeinnaam voor je website?

Het kiezen van een goede domeinnaam voor je website is belangrijk. Het wordt een onderdeel van je naamsbekendheid en herkenbaarheid. Het is daarom goed om hier eens uitgebreid de tijd aan te besteden. Waar moet een goede domeinnaam eigenlijk aan voldoen?

Goede foto’s zijn belangrijk; ze maken je website

Foto’s zijn enorm belangrijk voor je website, ze bepalen voor een heel groot deel de sfeer en de uitstraling. Het design en je teksten kunnen nog zo goed in elkaar zitten, als je foto’s niet sprekend en van slechte kwaliteit zijn, dan heeft dat consequenties voor de ervaring van je bezoekers.

7 typen websites die niet garant staan voor succes

Er bestaan verschillende typen websites die weer onderverdeeld kunnen worden in succesvolle en niet succesvolle. Als je als ondernemer een website hebt, wil je natuurlijk ook dat die een succes wordt. Een website die bezoekers aantrekt…

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website