Laposta of Mailchimp? That’s the question..
Al eerder schreef ik over het belang van het opbouwen van een e-maillijst. Met een e-maillijst heb je toegang tot contacten die zich zelf ingeschreven hebben op jouw lijst. Ze zijn al nieuwsgierig naar je bedrijf en de producten en/of diensten die je biedt. Aan jou om ze vervolgens van interessante informatie en aanbiedingen te voorzien. Professioneel uitziende nieuwsbrieven versturen is dé manier om dit te doen.
Starten met lage kosten
Als je net start met versturen van nieuwsbrieven, of je lijst nog niet veel adressen bevat, is het fijn om met lage kosten te beginnen. Er zijn veel e-mailmarketing aanbieders op de markt met verschillende prijsmodellen. Twee daarvan, Laposta en Mailchimp, kun je helemaal gratis gebruiken zolang je nog geen 2000 inschrijvers hebt.
Zelf ben ik, net als veel andere ondernemers, gestart met Mailchimp. Het was voor mij het bekendste e-mailmarketing programma waar ik gratis mee kon starten. Dat vond ik belangrijk omdat ik nog geen ervaring had met het versturen van nieuwsbrieven en het eerst weleens laagdrempelig uit wilde proberen. Dat beviel enorm goed… totdat ze de pakketten gingen veranderen. De mogelijkheden voor de gratis versie werden een stuk beperkter. Hier schreef ik een artikel over: De veranderingen van Mailchimp en de gevolgen voor je gratis account. Na een tip van een collega ondernemer ben ik overgestapt op Laposta en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.
Een vergelijking tussen Laposta en Mailchimp
Veel (startende) ondernemers zijn al bekend met Mailchimp of hebben er ergens iets over gehoord. Laposta is er ook al sinds 2011, maar nog een stuk minder bekend. Onterecht naar mijn mening, en dat zal ook uit de vergelijking blijken. Ik heb de gratis versies van beide programma’s vergeleken:

- Tot 2000 mailcontacten gratis
- Alles in het Engels
- 1 lijst voor je contacten
- Contacten indelen in segmenten
- 1 automatische mail versturen
- Keuze uit een paar templates
- Eenvoudige opbouw met drag & drop systeem
- Contacten verder segmenteren met tags.

- Tot 2000 mailcontacten gratis
- Alles in het Nederlands
- Onbeperkt lijsten aanmaken
- Contacten indelen in segmenten
- Opzetten van automatische mailseries (onbeperkt)
- Ruime keuze uit templates
- Eenvoudige opbouw met drag & drop systeem
- Betaalde abonnementen goedkoper dan overige aanbieders
De belangrijkste redenen voor mij om over te stappen van Mailchimp naar Laposta waren de enorme gebruiksvriendelijkheid en de Nederlandse interface. Hierdoor ben ik echt veel minder tijd kwijt. Zowel met het uitzoeken als met het versturen van mijn nieuwsbrieven. En tijd… je weet het hè? 🙂
Wil jij net als ik overstappen naar Laposta? Je meld je eenvoudig hier aan.
Ik ben heel benieuwd voor welk e-mailmarketing programma jij gekozen hebt en waarom?
Wil je snel aan de slag met Laposta?

Online training
Snel en eenvoudig nieuwsbrieven maken met Laposta
In deze training laat ik je in duidelijke video’s zien hoe je Laposta optimaal kunt gebruiken voor het versturen van jouw mailings en nieuwsbrieven. Vanaf het aanmelden voor het programma tot en met het lezen en interpreteren van de verzend gegevens.
Op het moment zit ik nog bij MailChimp maar ga ook over naar Laposta. Ook zeker dankzij jouw berichtgevingen en goede tips!
Ik had nog niet gehoord van Laposta. Ben net begonnen met mailchimp. Zit nu met de vraag: kan je alles overzetten van mailchimp naar laposta? Ik ben net met mn eerste nieuwsbrief bezig. Ik vind t drag en drop functie best beperkt. Mijn belangrijkste vraag voor beiden is kan ik de gemaakte nieuwsbrieven ook in zn geheel op mijn website plaatsen?
Hallo Jose, Je kunt je mailinglijst (contacten) vanuit Mailchimp makkelijk importeren in Laposta. De drag and drop functies zijn bij beide programma’s uiteraard niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld een designprogramma als Indesign. Maar ik vind het ruim voldoende. Bij beide overigens, maar vind die van Laposta veel duidelijker werken en in/bij te stellen. Nieuwsbrieven op de website plaatsten zou je kunnen doen via een link of pdf. Maar waarom zou je dat willen?
Goede keuze Gee! Werkt echt superfijn! 🙂
Ik gebruik al een paar jaar Laposta en ben zeer tevreden hierover. Ik kan het iedereen aanraden.
Ik ook! 🙂
Ik zit al een tijdje bij Laposta. Het enige nadeel is dat vele templates van WordPress met Mailchimp werken en niet met Laposta. Het komt omdat het Nederlands is en niet ineternationaal.
Op zich maakt de template/thema van WordPress niet uit. Het opt-in formulier van Laposta bestaat uit html code dat je overal kunt embedden. Maar ik loop er inderdaad zelf ook regelmatig tegenaan dat Laposta niet geintegreerd is in bepaalde plugins/programma’s, zoals bijv. pop-up formulieren of een boekingprogramma zoals Calendly of mijn webinarsoftware…
Nadeel van LaPosta, is dat je het beperkt kunt integreren op een WordPress website, je hebt dan meer mogelijkheden met MailChimp. Je kunt MailChimp op verschillende manieren koppelen aan een WP website.
Klopt… Mailchimp (en GetResponse, Aweber, ActiveCampaign etc.) hebben integraties met de veel andere plugins, programma’s e.d. Het is jammer dat Laposta dat niet heeft, hoewel met API wel e.e.a. mogelijk moet zijn. Ben zelf geen programmeur dus daar weet ik veel te weinig van…