Maak zelf de mooiste social media uitingen met Canva

Maak je mooiste media uitingen met Canva

Je hebt iets te vertellen en dat wil je delen met de wereld. Je weet inmiddels dat een afbeelding vaak meer zegt dan alleen maar woorden en daar wil je gebruik van maken in je social media uitingen. Je hebt weinig tot geen design ervaring en ook geen Photoshop ter beschikking. Om het iedere keer uit te besteden vind je ook zoiets. Wees gerust! Er is een superhandige tool waarmee jij zelf de mooiste social media uitingen kunt maken. En nog beter nieuws: met de gratis versie kom je al een heel eind.

 

Keuze uit verschillende toepassingen

Meld je aan op Canva en start meteen met het maken van je social media uitingen. Je hebt de keuze uit verschillende formaten die geschikt zijn voor de verschillende media. Het is zelfs mogelijk om kaarten, uitnodigingen, folders, presentaties, visitekaartjes etc. te maken. De afmetingen zijn exact afgesteld op datgene waar je het voor wilt gebruiken.

social-media-uitingen-met-canva

Diverse ontwerp mogelijkheden

Als je een keuze hebt gemaakt uit de verschillende uitingen zie je aan de linkerkant zes mogelijkheden staan in tabs.

 1. Zoeken
  Voer hier je zoekopdracht in en je krijgt een grote keuze te zien aan foto’s en illustraties. Hier zitten zowel gratis als premium opties bij.
 2. Lay-outs
  Hier vind je een ruime keuze aan vooraf gemaakte lay-outs. Hierbinnen kun je echter nog alles zelf aanpassen. Verander eenvoudig de tekst, kleuren en de achtergrondafbeelding.
 3. Elementen
  Hier zijn weer verschillende opties mogelijk. Voeg eenvoudig diagrammen, pictogrammen, vormen, illustraties etc. toe. Hier heb je ook een ruime keuze voor gratis foto’s.
 4. Tekst
  Hier kun je kiezen uit verschillende tekst variaties, die ook nog eens allemaal te veranderen zijn in lettertype, kleur en lettergrootte.
 5. Achtergrond
  Kies hier de achtergrond voor je opmaak in een egale kleur of een patroon.
 6. Uploads
  Wil je liever je eigen afbeeldingen gebruiken dan kun je die hier uploaden.
social-media-uitingen-met-canva

Canva Pro

Wil je nog een stapje verder dan deze al zeer uitgebreide mogelijkheden dan is Canva Pro een geweldige optie. Bij deze betaalde versie krijg je onder andere:

 • Meer ontwerpelementen (meer dan 420.000 stuks)
 • Meer dan 75 miljoen premium stockfoto’s
 • Contentplanner voor 7 social media platforms
 • Tool om achtergrond te verwijderen en deze transparant te maken
 • Mogelijkheid tot opslaan van png met transparante achtergrond
 • De mogelijkheid om eenvoudig het formaat van je ontwerp aan te passen

De Pro versie van Canva kost €11,99 per maand of €109,99 als je jaarlijks betaald, je krijgt dan korting.

Start vandaag nog met Canva!

Of je nu ontwerpen wil maken voor je bedrijf of  je privé accounts wilt opleuken, Canva is altijd een goed idee. Tegenwoordig kun je zelfs je eigen Canva ontwerpen verkopen op hun eigen Marketplace Designers Als je je aanmeld kun je je layouts, foto’s en vector bestanden uploaden naar de bibliotheek. Je krijg een commissie als iemand gebruik maakt van je design.

Voor designers een leuke manier om een centje bij te verdienen.

www.canva.com

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

De veranderingen van Mailchimp en de gevolgen voor je gratis account

Mailchimp heeft besloten om per 15 mei 2019 veranderingen aan te brengen in de abonnementen. Dit heeft voornamelijk voor de gratis versie best wel wat consequenties.

Het beste WordPress theme kiezen voor je website, hoe doe je dat?

Een WordPress theme heb je nodig om je website aan de voorkant te kunnen laten zien. Hiermee bepaal je het voorkomen, het design en de uitstraling. Zie het als een auto, die bestaat uit de technische onderdelen om de auto te laten rijden en verder te laten doen wat...

7 vaak voorkomende irritaties van website bezoekers (en wat je hier aan doet)

Een goed design is heus niet alles. Wat nog veel belangrijker is, is dat je website bezoekers een goede gebruikerservaring hebben als ze op je website komen. Als ze geïrriteerd raken, dan ben je ze kwijt, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Er zijn een aantal vaak...

Verbeter de snelheid van je website door het opschonen van je database

Snelheid is hartstikke belangrijk voor je website, als de bezoekers te lang moet wachten dan haken ze af. Zo simpel is het... Een belangrijke (zo niet de belangrijkste) factor in de snelheid van je website is natuurlijk het optimaliseren van je afbeeldingen. Hier heb...

Rank Math en DIVI zijn nu eindelijk de perfecte match!

Het Divi thema met de Visual Builder is naar mijn mening het beste thema om je WordPress website mee te maken. Je kunt je webpagina's helemaal aan de voorkant bouwen en editen zodat je precies ziet wat je doet. Helaas was er nog geen goede oplossing om je SEO ook aan...

De kleuren van je website bepalen met deze 5 handige tools

Ik heb 5 handige tools gevonden waarmee je de kleuren en kleurcombinaties voor je website kunt bepalen. Deze komen verderop in het artikel aan bod. Eerst heb ik nog wat extra informatie voor je over het gebruik van kleur voor je website (en huisstijl).

De 3 populairste Page Builders voor WordPress

Als je zelf een WordPress website wil maken en niets van code weet, dan is het gebruik van een Page Builder om je website vorm te geven een goede oplossing. Zelf maak ik ook gebruik van een Page Builder om mijn websites te maken en wel de DIVI Visual Builder…

5 onderdelen die absoluut niet mogen ontbreken op jouw website

Als ondernemer ontkom je er niet aan om een website te hebben voor je bedrijf. Het is hét middel om de klanten aan te spreken die je graag aan wil trekken. Je hebt veel ruimte om je producten, diensten en iets van jezelf te laten zien.

Hoe kies je een goede domeinnaam voor je website?

Het kiezen van een goede domeinnaam voor je website is belangrijk. Het wordt een onderdeel van je naamsbekendheid en herkenbaarheid. Het is daarom goed om hier eens uitgebreid de tijd aan te besteden. Waar moet een goede domeinnaam eigenlijk aan voldoen?

Goede foto’s zijn belangrijk; ze maken je website

Foto’s zijn enorm belangrijk voor je website, ze bepalen voor een heel groot deel de sfeer en de uitstraling. Het design en je teksten kunnen nog zo goed in elkaar zitten, als je foto’s niet sprekend en van slechte kwaliteit zijn, dan heeft dat consequenties voor de ervaring van je bezoekers.

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

7 stappen voor een goede voorbereiding van je website