Maak zelf de mooiste social media uitingen met Canva

Maak je mooiste media uitingen met Canva

Je hebt iets te vertellen en dat wil je delen met de wereld. Je weet inmiddels dat een afbeelding vaak meer zegt dan alleen maar woorden en daar wil je gebruik van maken in je social media uitingen. Je hebt weinig tot geen design ervaring en ook geen Photoshop ter beschikking. Om het iedere keer uit te besteden vind je ook zoiets. Wees gerust! Er is een superhandige tool waarmee jij zelf de mooiste social media uitingen kunt maken. En nog beter nieuws: met de gratis versie kom je al een heel eind.

 

Keuze uit verschillende toepassingen

Meld je aan op Canva en start meteen met het maken van je social media uitingen. Je hebt de keuze uit verschillende formaten die geschikt zijn voor de verschillende media. Het is zelfs mogelijk om kaarten, uitnodigingen, folders, presentaties, visitekaartjes etc. te maken. De afmetingen zijn exact afgesteld op datgene waar je het voor wilt gebruiken.

social-media-uitingen-met-canva

Diverse ontwerp mogelijkheden

Als je een keuze hebt gemaakt uit de verschillende uitingen zie je aan de linkerkant zes mogelijkheden staan in tabs.

 1. Zoeken
  Voer hier je zoekopdracht in en je krijgt een grote keuze te zien aan foto’s en illustraties. Hier zitten zowel gratis als premium opties bij.
 2. Lay-outs
  Hier vind je een ruime keuze aan vooraf gemaakte lay-outs. Hierbinnen kun je echter nog alles zelf aanpassen. Verander eenvoudig de tekst, kleuren en de achtergrondafbeelding.
 3. Elementen
  Hier zijn weer verschillende opties mogelijk. Voeg eenvoudig diagrammen, pictogrammen, vormen, illustraties etc. toe. Hier heb je ook een ruime keuze voor gratis foto’s.
 4. Tekst
  Hier kun je kiezen uit verschillende tekst variaties, die ook nog eens allemaal te veranderen zijn in lettertype, kleur en lettergrootte.
 5. Achtergrond
  Kies hier de achtergrond voor je opmaak in een egale kleur of een patroon.
 6. Uploads
  Wil je liever je eigen afbeeldingen gebruiken dan kun je die hier uploaden.
social-media-uitingen-met-canva

Canva Pro

Wil je nog een stapje verder dan deze al zeer uitgebreide mogelijkheden dan is Canva Pro een geweldige optie. Bij deze betaalde versie krijg je onder andere:

 • Meer ontwerpelementen (meer dan 420.000 stuks)
 • Meer dan 75 miljoen premium stockfoto’s
 • Contentplanner voor 7 social media platforms
 • Tool om achtergrond te verwijderen en deze transparant te maken
 • Mogelijkheid tot opslaan van png met transparante achtergrond
 • De mogelijkheid om eenvoudig het formaat van je ontwerp aan te passen

De Pro versie van Canva kost €11,99 per maand of €109,99 als je jaarlijks betaald, je krijgt dan korting.

Start vandaag nog met Canva!

Of je nu ontwerpen wil maken voor je bedrijf of  je privé accounts wilt opleuken, Canva is altijd een goed idee. Tegenwoordig kun je zelfs je eigen Canva ontwerpen verkopen op hun eigen Marketplace Designers Als je je aanmeld kun je je layouts, foto’s en vector bestanden uploaden naar de bibliotheek. Je krijg een commissie als iemand gebruik maakt van je design.

Voor designers een leuke manier om een centje bij te verdienen.

www.canva.com

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

Maak een plan voor je website, dan ga je zeker goed van start!

Voordat je begint met het maken of laten maken van een website is het belangrijk dat je een goed plan hebt, een goede fundering waarop je website gebouwd kan worden. Als je al een website hebt en deze nog niet zo succesvol is als je gehoopt had…

5 onderdelen die absoluut niet mogen ontbreken op jouw website

Als ondernemer ontkom je er niet aan om een website te hebben voor je bedrijf. Het is hét middel om de klanten aan te spreken die je graag aan wil trekken. Je hebt veel ruimte om je producten, diensten en iets van jezelf te laten zien.

De veranderingen van Mailchimp en de gevolgen voor je gratis account

Mailchimp heeft besloten om per 15 mei 2019 veranderingen aan te brengen in de abonnementen. Dit heeft voornamelijk voor de gratis versie best wel wat consequenties.

Goede foto’s zijn belangrijk; ze maken je website

Foto’s zijn enorm belangrijk voor je website, ze bepalen voor een heel groot deel de sfeer en de uitstraling. Het design en je teksten kunnen nog zo goed in elkaar zitten, als je foto’s niet sprekend en van slechte kwaliteit zijn, dan heeft dat consequenties voor de ervaring van je bezoekers.

5 handige plugins om je Gutenberg block editor uit te breiden

Als je met de Gutenberg Block editor werkt, dan zul je hoogstwaarschijnlijk, net al ik (hoop ik), behoorlijk enthousiast zijn over wat je er allemaal mee kan. De editor blijft zich continue verbeteren en in iedere nieuwe WordPress update worden er weer toevoegingen en...

Wat is het verschil tussen een pagina en bericht in WordPress?

Regelmatig krijg ik de vraag wat nou het verschil tussen een pagina en een bericht is in WordPress. In eerste instantie zien ze er namelijk precies hetzelfde uit als je ze gaat maken. Of je nu op “nieuw bericht” of op “nieuwe pagina” klikt; je krijgt dezelfde WordPress editor te zien…

Hoe kies je een goede domeinnaam voor je website?

Het kiezen van een goede domeinnaam voor je website is belangrijk. Het wordt een onderdeel van je naamsbekendheid en herkenbaarheid. Het is daarom goed om hier eens uitgebreid de tijd aan te besteden. Waar moet een goede domeinnaam eigenlijk aan voldoen?

Welke bestandsformaten voor afbeeldingen zijn er, en hoe gebruik je ze op je website?

Zie je ze weleens voorbij komen? JPG, PDF, PNG, GIF, EPS, AI, TIFF, PSD? Allemaal verschillende bestandsformaten voor afbeeldingen. Wat de verschillen zijn en hoe je ze gebruikt lees je hieronder. (Er zijn ook nog andere bestandstypen, maar dit zijn de meest...

Rank Math: de beste en fijnste WordPress SEO plugin? (Review)

Een goede WordPress SEO plugin mag zeker niet ontbreken op je website. Jarenlang gebruikte ik de Yoast SEO plugin voor mijn eigen websites en die van mijn klanten. Nadat ik steeds meer goede reviews las over Rank Math, ben ik daar mee gaan testen. In dit artikel lees...

Bepaal het doel van je website met deze 5 voorbeelden

Veel ondernemers zien hun website als een doel op zich en hebben niet in de gaten dat een website juist een middel is om andere doelen te behalen. Als je exact weet wat het doel van je website moet zijn, kun je veel beter bepalen wat er op je website aanwezig moet zijn om je doelen te behalen.

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website