Online training

Snel en eenvoudig nieuwsbrieven maken met Laposta

Online training Maak snel en eenvoudig nieuwsbrieven met Laposta

Je wil graag beginnen met het opbouwen van een e-maillijst en het versturen van nieuwsbrieven. Maar hoe?

Je leest overal dat het als ondernemer goed is om een mailinglijst op te bouwen. Dat het een hele waardevolle, misschien wel de meest waardevolle manier is om je (potentiële) klanten goed te kunnen bereiken. Dat diegenen die zich inschrijven op jouw mailinglijst jou en je bedrijf beter leren kennen, een band met je opbouwen èn de kans groot is dat zij producten en/of diensten bij jou af gaan nemen. Daarbij is je mailinglijst van jou, en blijft van jou. Dit in tegenstelling tot de social media kanalen, waar je afhankelijk blijft van de aanbieder. En als die de stekker eruit trekken, ben je in één klap al je volgers kwijt.

Is dit voor jou herkenbaar?

Je ziet er enorm tegenop om uit te zoeken welk programma bij je past en hoe dat dan werkt, en blijft het daarom voor je uitschuiven.

Je denkt dat het instellen van een e-mailmarketing programma een ingewikkeld technisch verhaal is, waar je absoluut niet op zit te wachten.

Je bent ervan overtuigd dat het je heel veel tijd gaat kosten. Tijd die je niet hebt omdat er nog zoveel andere zaken gedaan moeten worden.

Je bent al een tijdje bezig met e-mailmarketing en gebruikt daarvoor Mailchimp. Je bent dit gaan gebruiken omdat het gratis is tot 2000 inschrijvers. Je baalt echter enorm van de veranderingen die doorgevoerd zijn in het gratis pakket en ook loop je steeds meer tegen de complexiteit van het programma aan. Zeker omdat alles in het Engels is. 

Je ziet op tegen de kosten die het opbouwen van een mailinglijst en het versturen van mooie, professionele nieuwsbrieven met zich mee gaat brengen.

Voordelen Laposta:

 • Gratis tot 2000 inschrijvers
 • Onbeperkt aantal lijsten maken
 • Segmenteren van lijsten
 • Onbeperkt aantal automations maken
 • Duidelijk en overzichtelijk dashboard
 • Resultaten meten en vergelijken
 • Gebruiksvriendelijke drag & drop editor
 • Alles in het Nederlands
 • De gegevens staan op Nederlandse servers

Deze Laposta training is voor jou als je:

Snel en eenvoudig wil starten met e-mailmarketing

Geen zin hebt om je door een berg informatie heen te worstelen

Als jij het makkelijkste leert als het je voorgedaan wordt

Graag een duidelijk stappenplan wilt

Wat leer je in deze training?

In deze training laat ik je in duidelijke video’s zien hoe je Laposta optimaal kunt gebruiken voor het versturen van jouw mailings en nieuwsbrieven. Vanaf het aanmelden voor het programma tot en met het lezen en interpreteren van de verzend gegevens. 

Module 1: Starten met Laposta

 • Aanmelden programma & instellen van je account
 • Rondleiding door het dashboard van Laposta

Module 2: Maken & instellen mailinglijst

 • Nieuwe lijst maken en instellen
 • Toevoegen van contacten: handmatig en via importeren
 • Importeren van je contacten uit Mailchimp
 • Segmenten maken in je mailinglijst

Module 3: E-mailadressen verzamelen

 • Standaard inschrijfformulieren in je eigen huisstijl
 • Opt-in maken en instellen voor je website

Module 4: Sjabloon maken voor je nieuwsbrieven

 • Een sjabloon maken in je eigen huisstijl

Module 5: Nieuwsbrieven maken & versturen

 • Nieuwbrief maken en versturen
 • Resultaten bekijken en analyseren

Module 6: Automations maken

 • Automatische mails versturen
 • Een automation maken voor je weggever

Overzichtelijke online leeromgeving

 • 6 hoofdonderwerpen
 • 13 videolessen
 • extra informatie en schermafbeeldingen onder de video’s
Online leeromgeving Laposta

Geweldig!

Je training is héél erg duidelijk. Je legt heel rustig werkelijk élke stap helder uit. Geweldig! Fijn ook dat t in modules is ingedeeld. Zo kun je in brokjes de info tot je nemen. Hoewel ik merkte dat ik meteen mee ging doen, en dus uiteindelijk uren achter de computer bezig was 😉

Ingrid de Graaff

Voordien gebruikte ik Mailchimp, nou eigenlijk gebruikte ik het niet meer want ik vond dit programma niet fijn werken en vaak kwamen de mails dan ook nog in de spamfolder terecht. Laposta leek mij een leuk alternatief omdat dit in het Nederlands is. Als autodidact ga ik meestal op zoek naar gratis tutorials om nieuwe dingen aan te leren. In die zoektocht gaat dan al vaak veel tijd inzitten en zoals iedere ondernemer weet “time is money”.

De training van Monique is dan ook gewoon super. Ze legt je stap voor stap uit hoe het moet. De training is duidelijk ingedeeld in modules zodat je niet hoeft te zoeken en je kan het in je eigen tempo volgen. Dankzij de training heb je in een handomdraai het programma onder de knie. Ondertussen is mijn tweede mail reeds de deur uit en heb ik de smaak weer te pakken om ermee door te gaan.

Ik kan deze training dus zeker aanbevelen en kijk al uit naar de andere trainingen die Monique in de toekomst gaat aanbieden. Bedankt Monique!

Leen De Donder

Wat is jouw investering?

Deze training kun je volgen voor slechts:

59,-

(excl. 21% btw.)

Hiervoor krijg je toegang tot de training die gebouwd is in een online leeromgeving. In verschillende videolessen laat ik je via mijn scherm precies zien hoe je je e-mailmarketing in kunt richten en professionele nieuwsbrieven kunt gaan versturen.

Maak professionele nieuwsbrieven met Laposta

Wil je een proefles proberen?

FAQ

Kan ik de training in mijn eigen tempo volgen?

Ja, je volgt deze training helemaal in je eigen tempo. Je kunt de modules en lessen bekijken wanneer jij dat wilt. Ook kun je ze zo vaak terugkijken als je wilt. Je blijft toegang houden tot de training.

Ik heb niet veel technische kennis. Is dat een probleem?

Nee hoor! Absoluut niet. In de training leg ik je stap voor stap in video’s precies uit wat je moet of kunt doen. Het Laposta programma zelf is zeer overzichtelijk en werkt erg intuitief.

Kan ik meteen beginnen met de training?

Nadat je je ingeschreven en betaald hebt voor de training (via IDEAL) kun je meteen van start. Je logt in met je gegevens en de training is voor jou beschikbaar.

Ik gebruik nu Mailchimp. Kan ik makkelijk overstappen?

Jazeker! Je lijst(en) met mailadressen kun je vanuit Mailchimp exporteren en importeren in Laposta. De inschrijvers van jouw mailinglijst merken hier helemaal niets van. Pas als je je nieuwe nieuwsbrief ontvangen, kunnen ze zien dat deze vanuit Laposta is gestuurd en niet vanuit Mailchimp.

Dit is overigens alleen het geval als je gebruikt maakt van de gratis versie. Heb je de betaalde versie (>2000 inschrijvers) dan worden de nieuwsbrieven zonder logo verstuurd.

Uiteraard moet er wel een nieuw inschrijfformulier op je website komen, die nieuwe inschrijvers doorstuurt naa je nieuwe lijst. Ik leg je allemaal uit hoe je dit aan kunt pakken.

Hoi, ik ben Monique

WordPress webdesigner en eigenaar van Q webstudio. Ik maak websites op maat voor ZZP-ers en MKB en daarnaast geef ik advies en trainingen over WordPress websites. 

Zelf doe ik actief aan e-mailmarketing en dat heb ik jaren met Mailchimp gedaan. Toen ze een tijdje geleden hun pakketten veranderden, ben ik gaan kijken voor een alternatief. Die heb ik gevonden in Laposta. En eerlijk is eerlijk; als ik hier eerder van had geweten, was ik er meteen mee begonnen. 

Graag leer ik jou in deze training hoe je dit programma optimaal kunt gebruiken voor jouw e-mailmarketing.

Pin It on Pinterest