Rank Math en DIVI zijn nu eindelijk de perfecte match!

Rank Math en DIVI zijn nu eindelijk de perfecte match!

Het Divi thema met de Visual Builder is naar mijn mening het beste thema om je WordPress website mee te maken. Je kunt je webpagina’s helemaal aan de voorkant bouwen en editen zodat je precies ziet wat je doet. Helaas was er nog geen goede oplossing om je SEO ook aan de voorkant in te kunnen stellen. Zowel met de Yoast SEO en de Rank Math SEO plugin moest je dat aan de achterkant doen in de WordPress editor. Zo moest je de hele tijd schakelen tussen de verschillende weergaven. Dat was niet echt gebruiksvriendelijk en kostte ook veel meer tijd. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en is Rank Math met een perfecte oplossing gekomen! Je kunt nu eenvoudig je SEO instellingen doen terwijl je in de Visual Builder aan het werken bent.

Rank Math SEO plugin

Als je wil dat je website goed gevonden wordt in Google dan moet je echt aan Search Engine Optimization (SEO) doen. Om je hierbij te helpen voor je WordPress website maak je gebruik van een SEO plugin. Nu was Yoast SEO al tijden de meest populaire plugin hiervoor, maar dit is aan het veranderen sinds de komst van Rank Math SEO. Een gebruiksvriendelijke en uitgebreide plugin met nog meer mogelijkheden in de gratis basis versie.

Wil je er alles uithalen dan kan ik Rank Math Pro van harte aanbevelen! Voor slechts $59 per jaar krijg je nog meer gedetailleerde inzichten te zien. Zowel de basis als de Pro versie kun je downloaden op de website van Rank Math.

Lees ook: Rank Math: de beste en fijnste WordPress SEO plugin? (Review).

20 % korting op het Divi Thema

Je kunt Divi nu voordelig aanschaffen met mijn developers korting van 20%

Divi Thema WordPres

Divi Theme & Visual builder

Wat Divi zo bijzonder maakt is dat het een WordPress thema èn een page builder in één is. Niet zomaar een page builder, maar een Visual Builder, zodat je precies ziet wat je doet als je je pagina’s opbouwt of veranderd. Divi is het enige thema waar je dat op deze manier kan doen.

In de thema instellingen kun je precies aangeven welk soort pagina’s je wil bouwen met behulp van de Visual Builder. De zogenaamde ‘post types’ die je niet inschakelt, kun je opbouwen met de Gutenberg editor, de ‘default’ editor van WordPress (voorheen de Klassieke editor).

Zo kies ik er zelf voor om de berichten voor mijn blog niet met de Divi builder te maken, maar met de WordPress Gutenberg editor. Mijn voornaamste redenen hiervoor:

  • De berichten zijn een stuk ‘lichter’ doordat de Divi code ontbreekt
  • De berichten zijn makkelijk te importeren in een andere website mocht dat ooit nodig zijn
  • Daarnaast vind ik de Gutenberg editor erg prettig werken en biedt deze enorm veel mogelijkheden om een blogbericht mooi op te bouwen

De situatie zoals die was:

In de Gutenberg Editor werkt Rank Math perfect, zoals je op de afbeelding kunt zien. Je krijgt keurig netjes aan de zijkant de score en de instellingen te zien, en deze kun je meteen aanpassen in je editor.

Als je echter een pagina had gemaakt met de Divi Visual Builder, moest je de hele tijd terug naar de achterkant om bij de Rank Math instellingen te komen.

Daarbij kon Rank Math ook niet alles ‘lezen’ zoals de uitgaande links of de Alt teksten van afbeeldingen.

Rank Math & Divi nu: een perfecte match!

Op 28 april 2021 kwam Rank Math het bericht dat ze hun SEO plugin volledig compatible hebben gemaakt met de Divi Visual Builder. En dat is goed nieuws! Op iedere pagina die je met de Divi Visual Builder hebt gemaakt, kun je nu aan de voorkant je SEO instellingen doen met Rank Math.

Als je de pagina met de Visual Builder hebt geopend zie je dat er onderin een Rank Math icoon bijgekomen is. Als je daarop klikt, dan opent zich een venster met de instellingen, zoals je dat voor de andere onderdelen van Divi ook al gewend bent.

Hier kun je vervolgens instellen:

  • Algemeen: SEO titel en meta omschrijving, zoekwoorden en krijg je aanbevelingen te zien
  • Robots Meta: stel hier o.a. in of je pagina geindexeerd moet worden of niet
  • Schema Markup: Stel hier het juiste schema in voor ‘rich results’ in de zoekresultaten van Google
  • Social media snippit: Stel hier je afbeelding en tekst in voor het delen op social media

Deze update van Rank Math is echt een enorme verbetering voor de Divi Visual Builder gebruikers. Aangezien ik al mijn websites met Divi maak en voor de SEO, Rank Math gebruik, hadden ze mij in ieder geval niet blijer kunnen maken!

Als je al een Divi website hebt, maar de Yoast plugin voor SEO gebruikt, dan zou deze update een hele belangrijke reden kunnen zijn om over te stappen naar Rank Math. Dat is echt heel eenvoudig, want Rank Math neemt al je Yoast instellingen gewoon over!

Stap jij na deze waardevolle update over naar Rank Math SEO voor het optimaliseren van jouw Divi website?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

Hoe kies je een goede domeinnaam voor je website?

Het kiezen van een goede domeinnaam voor je website is belangrijk. Het wordt een onderdeel van je naamsbekendheid en herkenbaarheid. Het is daarom goed om hier eens uitgebreid de tijd aan te besteden. Waar moet een goede domeinnaam eigenlijk aan voldoen?

Tips voor een goed gebruik van afbeeldingen op je website

Een goed gebruik van afbeeldingen op je website is belangrijk. In "Goede foto’s zijn belangrijk; ze maken je website" vertel ik over het belang van plaatsen van goede foto's. Maar als je dan de goede foto's hebt gevonden, dan is het ook nog belangrijk hoe je ze op je...

Rank Math en DIVI zijn nu eindelijk de perfecte match!

Het Divi thema met de Visual Builder is naar mijn mening het beste thema om je WordPress website mee te maken. Je kunt je webpagina's helemaal aan de voorkant bouwen en editen zodat je precies ziet wat je doet. Helaas was er nog geen goede oplossing om je SEO ook aan...

Back-up en herstel (of verhuis) je website met All-in-one WP Migration

Je bent even wat veranderingen aan het doen op je website of aan het updaten en het gaat mis. Er ontstaat ergens een conflict en de voorkant van je website ziet er ineens uit of er een storm over heen geraasd is. Of je ziet allemaal gekke dingen die er eerst niet waren, en die er ook niet horen te zijn. Paniek!

5 redenen om vandaag nog te beginnen met bloggen

Bloggen is dé perfecte manier om waardevolle content toe te voegen aan je website. Het kost je niets, behalve tijd natuurlijk, en het geeft je website èn je bedrijf echt een boost. Te vaak zie ik nog dat ondernemers niets met de blogfunctie op hun website doen.

Maak zelf de mooiste social media uitingen met Canva

Je hebt iets te vertellen en dat wil je delen met de wereld. Je weet inmiddels dat een afbeelding vaak meer zegt dan alleen maar woorden en daar wil je gebruik van maken in je social media uitingen. Je hebt weinig tot geen design ervaring en ook geen Photoshop ter beschikking…

Waarom het opbouwen van een mailinglijst zo belangrijk is

Veel ondernemers realiseren zich niet hoe belangrijk het opbouwen van een mailinglijst is als ze beginnen met hun bedrijf. Meestal ga je er pas over denken als je al een tijdje bezig bent en ziet hoeveel impact het bij anderen heeft op de groei van hun bedrijf…

De 3 populairste Page Builders voor WordPress

Als je zelf een WordPress website wil maken en niets van code weet, dan is het gebruik van een Page Builder om je website vorm te geven een goede oplossing. Zelf maak ik ook gebruik van een Page Builder om mijn websites te maken en wel de DIVI Visual Builder…

Wat is het verschil tussen een pagina en bericht in WordPress?

Regelmatig krijg ik de vraag wat nou het verschil tussen een pagina en een bericht is in WordPress. In eerste instantie zien ze er namelijk precies hetzelfde uit als je ze gaat maken. Of je nu op “nieuw bericht” of op “nieuwe pagina” klikt; je krijgt dezelfde WordPress editor te zien…

WordPress geïnstalleerd? Dit kun je het beste als eerste doen

Het is je gelukt om WordPress te installeren en je staat te popelen om meteen aan de gang te gaan. Even wachten nog... Het is goed om even een paar dingen te doen voordat je verder gaat, je hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. 1. Verwijder de voorbeeld content...

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website