Rank Math en DIVI zijn nu eindelijk de perfecte match!

Rank Math en DIVI zijn nu eindelijk de perfecte match!

Het Divi thema met de Visual Builder is naar mijn mening het beste thema om je WordPress website mee te maken. Je kunt je webpagina’s helemaal aan de voorkant bouwen en editen zodat je precies ziet wat je doet. Helaas was er nog geen goede oplossing om je SEO ook aan de voorkant in te kunnen stellen. Zowel met de Yoast SEO en de Rank Math SEO plugin moest je dat aan de achterkant doen in de WordPress editor. Zo moest je de hele tijd schakelen tussen de verschillende weergaven. Dat was niet echt gebruiksvriendelijk en kostte ook veel meer tijd. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en is Rank Math met een perfecte oplossing gekomen! Je kunt nu eenvoudig je SEO instellingen doen terwijl je in de Visual Builder aan het werken bent.

Rank Math SEO plugin

Als je wil dat je website goed gevonden wordt in Google dan moet je echt aan Search Engine Optimization (SEO) doen. Om je hierbij te helpen voor je WordPress website maak je gebruik van een SEO plugin. Nu was Yoast SEO al tijden de meest populaire plugin hiervoor, maar dit is aan het veranderen sinds de komst van Rank Math SEO. Een gebruiksvriendelijke en uitgebreide plugin met nog meer mogelijkheden in de gratis basis versie.

Wil je er alles uithalen dan kan ik Rank Math Pro van harte aanbevelen! Voor slechts $59 per jaar krijg je nog meer gedetailleerde inzichten te zien. Zowel de basis als de Pro versie kun je downloaden op de website van Rank Math.

Lees ook: Rank Math: de beste en fijnste WordPress SEO plugin? (Review).

20 % korting op het Divi Thema

Je kunt Divi nu voordelig aanschaffen met mijn developers korting van 20%

Divi Thema WordPres

Divi Theme & Visual builder

Wat Divi zo bijzonder maakt is dat het een WordPress thema èn een page builder in één is. Niet zomaar een page builder, maar een Visual Builder, zodat je precies ziet wat je doet als je je pagina’s opbouwt of veranderd. Divi is het enige thema waar je dat op deze manier kan doen.

In de thema instellingen kun je precies aangeven welk soort pagina’s je wil bouwen met behulp van de Visual Builder. De zogenaamde ‘post types’ die je niet inschakelt, kun je opbouwen met de Gutenberg editor, de ‘default’ editor van WordPress (voorheen de Klassieke editor).

Zo kies ik er zelf voor om de berichten voor mijn blog niet met de Divi builder te maken, maar met de WordPress Gutenberg editor. Mijn voornaamste redenen hiervoor:

  • De berichten zijn een stuk ‘lichter’ doordat de Divi code ontbreekt
  • De berichten zijn makkelijk te importeren in een andere website mocht dat ooit nodig zijn
  • Daarnaast vind ik de Gutenberg editor erg prettig werken en biedt deze enorm veel mogelijkheden om een blogbericht mooi op te bouwen

De situatie zoals die was:

In de Gutenberg Editor werkt Rank Math perfect, zoals je op de afbeelding kunt zien. Je krijgt keurig netjes aan de zijkant de score en de instellingen te zien, en deze kun je meteen aanpassen in je editor.

Als je echter een pagina had gemaakt met de Divi Visual Builder, moest je de hele tijd terug naar de achterkant om bij de Rank Math instellingen te komen.

Daarbij kon Rank Math ook niet alles ‘lezen’ zoals de uitgaande links of de Alt teksten van afbeeldingen.

Rank Math & Divi nu: een perfecte match!

Op 28 april 2021 kwam Rank Math het bericht dat ze hun SEO plugin volledig compatible hebben gemaakt met de Divi Visual Builder. En dat is goed nieuws! Op iedere pagina die je met de Divi Visual Builder hebt gemaakt, kun je nu aan de voorkant je SEO instellingen doen met Rank Math.

Als je de pagina met de Visual Builder hebt geopend zie je dat er onderin een Rank Math icoon bijgekomen is. Als je daarop klikt, dan opent zich een venster met de instellingen, zoals je dat voor de andere onderdelen van Divi ook al gewend bent.

Hier kun je vervolgens instellen:

  • Algemeen: SEO titel en meta omschrijving, zoekwoorden en krijg je aanbevelingen te zien
  • Robots Meta: stel hier o.a. in of je pagina geindexeerd moet worden of niet
  • Schema Markup: Stel hier het juiste schema in voor ‘rich results’ in de zoekresultaten van Google
  • Social media snippit: Stel hier je afbeelding en tekst in voor het delen op social media

Deze update van Rank Math is echt een enorme verbetering voor de Divi Visual Builder gebruikers. Aangezien ik al mijn websites met Divi maak en voor de SEO, Rank Math gebruik, hadden ze mij in ieder geval niet blijer kunnen maken!

Als je al een Divi website hebt, maar de Yoast plugin voor SEO gebruikt, dan zou deze update een hele belangrijke reden kunnen zijn om over te stappen naar Rank Math. Dat is echt heel eenvoudig, want Rank Math neemt al je Yoast instellingen gewoon over!

Stap jij na deze waardevolle update over naar Rank Math SEO voor het optimaliseren van jouw Divi website?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

Maak een plan voor je website, dan ga je zeker goed van start!

Voordat je begint met het maken of laten maken van een website is het belangrijk dat je een goed plan hebt, een goede fundering waarop je website gebouwd kan worden. Als je al een website hebt en deze nog niet zo succesvol is als je gehoopt had…

Wat zijn testimonials en waar plaats je ze op je website?

Als je goed bent in wat je doet, dan wil je dat uiteraard dat je potentiële klanten dat weten. Je kunt dat zelf kunnen vertellen aan ze, maar ja, hoe komt dat over? De bezoekers van je website lezen liever van anderen dat ze door jou goed geholpen zijn…

Zo werk je aan een succesvolle website! 15+ acties waar je direct mee kan starten

Als je ondernemer bent wil je uiteraard een succesvolle website! Een website die veel bezoekers trekt en die van deze bezoekers vervolgens klanten of leads kan maken. Om dit voor elkaar te krijgen zul je regelmatig tijd moeten besteden aan het nóg beter maken van je...

Laposta of Mailchimp: welke kies jij om gratis nieuwsbrieven te versturen?

Laposta of Mailchimp? That's the question.. Al eerder schreef ik over het belang van het opbouwen van een e-maillijst. Met een e-maillijst heb je toegang tot contacten die zich zelf ingeschreven hebben op jouw lijst. Ze zijn al nieuwsgierig naar je bedrijf en de...

Welke bestandsformaten voor afbeeldingen zijn er, en hoe gebruik je ze op je website?

Zie je ze weleens voorbij komen? JPG, PDF, PNG, GIF, EPS, AI, TIFF, PSD? Allemaal verschillende bestandsformaten voor afbeeldingen. Wat de verschillen zijn en hoe je ze gebruikt lees je hieronder. (Er zijn ook nog andere bestandstypen, maar dit zijn de meest...

5 onderdelen die absoluut niet mogen ontbreken op jouw website

Als ondernemer ontkom je er niet aan om een website te hebben voor je bedrijf. Het is hét middel om de klanten aan te spreken die je graag aan wil trekken. Je hebt veel ruimte om je producten, diensten en iets van jezelf te laten zien.

Divi Review (2021): het beste thema voor je WordPress website?

Met een keuze uit duizenden WordPress thema's, kan de zoektocht naar het geschikte thema voor jouw website een behoorlijke uitdaging zijn. Je kunt kiezen uit de gratis en freemium thema's die via WordPress zelf te downloaden zijn of een betaald thema zoeken bij een...

Rank Math: de beste en fijnste WordPress SEO plugin? (Review)

Een goede WordPress SEO plugin mag zeker niet ontbreken op je website. Jarenlang gebruikte ik de Yoast SEO plugin voor mijn eigen websites en die van mijn klanten. Nadat ik steeds meer goede reviews las over Rank Math, ben ik daar mee gaan testen. In dit artikel lees...

Bepaal het doel van je website met deze 5 voorbeelden

Veel ondernemers zien hun website als een doel op zich en hebben niet in de gaten dat een website juist een middel is om andere doelen te behalen. Als je exact weet wat het doel van je website moet zijn, kun je veel beter bepalen wat er op je website aanwezig moet zijn om je doelen te behalen.

Tips voor een goed gebruik van afbeeldingen op je website

Een goed gebruik van afbeeldingen op je website is belangrijk. In "Goede foto’s zijn belangrijk; ze maken je website" vertel ik over het belang van plaatsen van goede foto's. Maar als je dan de goede foto's hebt gevonden, dan is het ook nog belangrijk hoe je ze op je...

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

7 stappen voor een goede voorbereiding van je website