Mijn online tools

Software & Tools die ik dagelijks gebruik voor het runnen van de webstudio

Webdesign

Al mijn websites maak ik in WordPress met het Divi theme van Elegant Themes. Met het Divi thema kun je in princpe elke website maken die je maar wilt, of het nu een zakelijke website, webshop of een online leeromgeving is. Sinds een paar maanden ben ik ook bezig met het GrooveFunnels platform, een alles in één oplossing voor het runnen van een online business. De software is nog in bèta, maar ziet er al veelbelovend uit! 

wordpress

WordPress

Het Content Management Systeem (CMS) WordPress is het populairste systeem om een website mee te maken. Meer dan 33% van alle websites wereldwijd draait op WordPress.

Het is open source software en je kunt het gratis downloaden op hun website.

Divi Thema WordPres

Divi thema voor WordPress

Divi is een kwalitatief en veelzijdig WordPress thema met een ingebouwde Visual Builder. Doordat het zo flexibel is met veel verschillende modules en mogelijkheden kun je in principe elke website maken die je maar wilt. 

GrooveFunnels

GrooveFunnels

Alles in één pakket voor het runnen van je online business. Met een gratis account krijg je al:

Z

Websites in je eigen huisstijl en met volledige navigatie (3 websites)

Z

Onbeperkt aantal landingspagina’s en salesfunnels

Z

Upsells, downsells en order bumps

Z

E-mailmarketing (tot 500 contacten)

…en nog veel meer

Is jouw website responsive?

Is je website responsive?

Een website moet er goed uitzien op zowel desktop/laptop, tablet en telefoon, oftewel, responsive zijn. Met deze tool kun je gratis checken of dit voor jouw website op orde is.

Hosting

Zelf bied ik geen hosting aan en maak dan ook gebruik van andere partijen. Je kunt het hosten van je website zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt. De prijs zegt niet altijd iets over de kwaliteit, wel hangt het vaak samen ook met de snelheid die geboden wordt.

Voor hosting in Nederland kan ik  Cloud86 aanraden. Goede kwaliteit en prima service.  Voor klanten die internationaal opereren werk ik ook wel met SiteGround. Deze is niet de goedkoopste, maar ze komen wel overal als beste uit de test.

Cloud86

Cloud 86

Cloud86 is een Nederlands hostingbedrijf met snelle servers in Nederland. Ze bieden verschillende hostingpakketten voor verschillende behoeftes. De prijs is helemaal prima en de service is goed. Support gaat via tickets en mail, en op werkdagen zijn ze ook telefonisch te bereiken. 

Favoriete plugins

Door de jaren heen heb ik veel verschillende plugins getest en gebruikt. Hieronder vind je enkele van mijn favorieten, die ik gebruik voor mijn eigen websites en ook op die van mijn klanten.

Rank Math SEO

Rank Math: de beste en fijnste WordPress SEO plugin? (Review)

Strong Testimonials

Strong Testimonials

Online leeromgeving

Online leren is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. En zeker in de huidige situatie kiezen veel ondernemers ervoor om hun klanten online aan te bieden wat ze momenteel niet of beperkt fysiek kunnen doen, zoals bijv. yoga docenten. Mijn eigen leeromgeving en die van mijn klanten zijn gebouwd in WordPress met als LMS (Learning Management System) Learndash. Daarbij maak ik gebruik van WooFunnels voor mooie check-outs en mogelijkheden voor order bumps en upsells. 

Learndash

Learndash

Online leeromgeving voor cursussen en trainingen, gemaakt door e-learning experts.

Z

Maak een onbeperkt aantal cursussen

Z

Leeromgeving in je eigen huisstijl

Z

Bouwen van je cursussen met handig drag & drop systeem

Z

Uitgebreide mogelijkheden voor toetsen, quizzen etc.

…en nog veel meer

WooFunnels-

WooFunnels

De meest krachtige funnelbouwer voor WordPress.

Z

Maak geoptimaliseerde, custom checkouts

Z

Integreer orderbumps; kassakoopjes

Z

One-click upsells en downsells

Logitech C920

Logitech C920 HD Pro Webcam

Geavanceerde HD 15 Megapixel webcam

Deze webcam gebruik ik voor de opnamen voor mijn trainingen en tutorials waar ik zelf in beeld ben. De Logitech C920 is ook perfect voor video gesprekken en online meetings via bijv. Skype, Zoom en FaceTime.

Bue Yeti

Blue Yeti USB microfoon

Professionele usb-microfoon met studiokwaliteit

Deze microfoon gebruik ik voor alle opnamen voor mijn trainingen, tutorials en klanten instructies. De kwaliteit is echt top en de Yeti ziet er ook nog eens fantastisch uit!

ScreenFlow

ScreenFlow

Software voor de Mac voor het maken van schermopnamen en video editing.

Ik gebruik Screenflow voor het opnemen van mijn instructievideo’s voor klanten, YouTube tutorials en voor mijn online trainingen.

Grafische vormgeving

Voor fotobewerkingen gebruik ik Photoshop van Adobe Creative Cloud. Voor grafisch werk (logo’s, flyers en visitekaartjes) gebruik ik daarnaast nog Indesign en Illustrator. De foto’s voor mijn Social Media maak ik tegenwoordig hoofdzakelijk met Canva, werkt super én gratis!

adobe cc

Adobe Creative Cloud

Het Adobe lidmaatschap biedt een complete set van apps  voor design, fotografie, video en het web.

canva

Canva

Met Canva kan iedereen professionele ontwerpen maken. Het is gemakkelijk te gebruiken en gratis. Perfecte tool voor al je social media uitingen.

E-mail marketing

Op de website kun je je inschrijven voor mijn mailings en nieuwsbrief. 1x per week ontvang je dan een mail met waardevolle tips & inspiratie. Het programma dat ik hiervoor gebruik is Laposta. Daarnaast test ik ook met GetResponse, en Mailerlite. 

Laposta

Laposta

Verstuur gemakkelijk professionele nieuwsbrieven met Laposta. Alles in het Nederlands en gratis te gebruiken tot 2000 relaties.

Boeken die ik lees

Als webdesigner en online ondernemer vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt binnen mijn vakgebied. Daarnaast vind ik boeken over het ondernemerschap, bedrijfsgroei, productiviteit en efficiënt werken erg interessant. Ik lees dan ook veel en graag.

Russell Brunson

In de ‘Secrets’ boekenserie vertelt Russell Brunson, de mede-oprichter van Clickfunnels je alles over het opzetten van een goedlopende online business met het gebruik van verkoopfunnels.

Traffic Secrets - Russel Brunson
Expert Secrets - Russel Brunson
Online Marketing Tornado

Op deze pagina staan alleen producten waar ik zelf achter sta en naar volle tevredenheid gebruik. Sommige van de links zijn zgn. affiliate links. Als jij via de link een aankoop doet, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen consequenties voor de prijs die jij betaald; als ik een korting voor je heb kunnen regelen betaal je zelfs minder.