Toolbox

Software & Tools die ik dagelijks gebruik voor het runnen van de webstudio

Webdesign & grafische vormgeving

Al mijn websites maak ik in WordPress met het Divi theme van Elegant Themes. De Visual Builder heeft enorm veel mogelijkheden en werkt erg intuïtief. 

Voor sommige projecten gebruik ik het Astra Theme, een premium WordPress Theme dat lichtgewicht, goed gecodeerd en snel is.

 Voor fotobewerkingen gebruik ik Photoshop van Adobe Creative Cloud. Voor grafisch werk (logo’s, flyers en visitekaartjes) gebruik ik daarnaast nog Indesign en Illustrator.

De foto’s voor mijn Social Media maak ik tegenwoordig hoofdzakelijk met Canva, werkt super én gratis!

wordpress

WordPress

Content Management Systeem (CMS)

divi

Divi

WordPress Theme & Visual Builder

astra

Astra Theme

WordPress Theme

canva

Canva

Designs maken voor Social Media

adobe

Adobe Creative Cloud

Apps voor design, fotografie, video en het web 

is jouw website responsive klein

Is je website responsive?

Met deze handige tool kun je checken  hoe je website er op verschillende apparaten uitziet

E-mail marketing

Op de website kun je je inschrijven voor mijn mailings en nieuwsbrief. 1x per week ontvang je dan een mail met waardevolle tips & inspiratie. Het programma dat ik hiervoor gebruik is Laposta. Daarnaast test ik ook met GetResponse, en Mailerlite.  

laposta

Laposta

Automatiseren van e-mailcampagnes

GetResponse

GetResponse

Automatiseren van e-mailcampagnes

mailerlite

MailerLite

Automatiseren van e-mailcampagnes

Projectmanagement & planning

Om goed overzicht te houden op de verschillende projecten waar ik aan werk maak ik gebruik van deze twee tools. Vanuit hier kan ik ook informatie delen met klanten, zoals bijv. moodboards in Milanote. Superhandig! 

monday

Trello

Plannen & organiseren

milanote

Milanote

Plannen, organiseren, moodboards

Hosting

Zelf bied ik geen hosting aan en maak dan ook gebruik van andere partijen. Je kunt het hosten van je website zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt. De prijs zegt niet altijd iets over de kwaliteit, wel hangt het vaak samen ook met de snelheid die geboden wordt.

 

300

Met Robohost (goed) en Vimexx (beter) werk ik zelf graag, en via klanten ook met SiteGround. Deze is niet de goedkoopste, maar ze komen wel overal als beste uit de test.

Boeken die ik lees:

Als webdesigner en online ondernemer vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt binnen mijn vakgebied. Daarnaast vind ik boeken over het ondernemerschap, bedrijfsgroei, productiviteit en efficiënt werken erg interessant. Ik lees dan ook veel en graag.

dotcom secrets
een werkweek van 4 uur
rich dad poor dad
Online Marketing Tornado

Op deze pagina staan alleen producten waar ik zelf achter sta en naar volle tevredenheid gebruik. Sommige van de links zijn zgn. affiliate links. Als jij via de link een aankoop doet, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen consequenties voor de prijs die jij betaald; als ik een korting voor je heb kunnen regelen betaal je zelfs minder. 

Pin It on Pinterest