WordPress geïnstalleerd? Dit kun je het beste als eerste doen

WordPress geïnstalleerd? Dit kun je het beste als eerste doen

Het is je gelukt om WordPress te installeren en je staat te popelen om meteen aan de gang te gaan. Even wachten nog… Het is goed om even een paar dingen te doen voordat je verder gaat, je hoeft hier dan niet meer naar om te kijken.

1. Verwijder de voorbeeld content van WordPress

Bij de installatie wordt er tevens wat standaard voorbeeld content geïnstalleerd. Deze heb je nergens voor nodig en kun je gewoon meteen verwijderen:

  • Berichten: de “Hello World” post.
  • Pagina’s: de “Privacy Policy” pagina (of in ieder geval de inhoud ervan). Let op: je hebt hem wel nodig. Je kunt zelf hier een nieuwe pagina voor maken en deze bij Instellingen > Privacy, de status privacy pagina geven.
  • Plugins: Niet altijd, maar vaak staan hier de “Akismet” en de “Hello Dolly” plugins. Beide plugins van één van de oprichters van WordPress; Matt Mullenweg.

N.B. pagina’s en berichten moet je wel even dubbel verwijderen. De eerste keer gaan ze naar de prullenbak. Daarna ook nog een keer uit de prullenbak verwijderen. Bij plugins is dit niet nodig; weg is weg.

2. Datum, tijd en taal goed instellen

Er zijn thema’s en plugins die gebruik maken van de datum, tijd en taal zoals jij die instelt. Als je dit meteen regelt, hoef je later niet te zoeken waar dat je dit kunt doen. Je vindt ze onder Instellingen > Algemeen.

Permalinks zijn (permanente links) die verwijzen naar pagina’s, berichten, projecten etc. op je website. Het is belangrijk om deze meteen goed in te stellen. Als je ze namelijk op een later tijdstip nog wil veranderen, moet je zogenaamde “redirects” maken. ALs je dit niet doet krijgen bezoekers een 404 foutmelding als ze op een link klikken die niet meer bestaat.

De beste keuze bij de permalinks (Instellingen > permalinks) is de “Berichtnaam”. De permalink laat dan namelijk een beschrijving zien (die jij formuleert) van de pagina of het bericht. Dit is duidelijk voor de bezoeker, maar ook voor zoekmachines, die dan kunnen “lezen” waar de content over gaat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

Tips voor een goed gebruik van afbeeldingen op je website

Een goed gebruik van afbeeldingen op je website is belangrijk. In "Goede foto’s zijn belangrijk; ze maken je website" vertel ik over het belang van plaatsen van goede foto's. Maar als je dan de goede foto's hebt gevonden, dan is het ook nog belangrijk hoe je ze op je...

5 redenen om vandaag nog te beginnen met bloggen

Bloggen is dé perfecte manier om waardevolle content toe te voegen aan je website. Het kost je niets, behalve tijd natuurlijk, en het geeft je website èn je bedrijf echt een boost. Te vaak zie ik nog dat ondernemers niets met de blogfunctie op hun website doen.

Laposta of Mailchimp: welke kies jij om gratis nieuwsbrieven te versturen?

Laposta of Mailchimp? That's the question.. Al eerder schreef ik over het belang van het opbouwen van een e-maillijst. Met een e-maillijst heb je toegang tot contacten die zich zelf ingeschreven hebben op jouw lijst. Ze zijn al nieuwsgierig naar je bedrijf en de...

De veranderingen van Mailchimp en de gevolgen voor je gratis account

Mailchimp heeft besloten om per 15 mei 2019 veranderingen aan te brengen in de abonnementen. Dit heeft voornamelijk voor de gratis versie best wel wat consequenties.

Maak zelf de mooiste social media uitingen met Canva

Je hebt iets te vertellen en dat wil je delen met de wereld. Je weet inmiddels dat een afbeelding vaak meer zegt dan alleen maar woorden en daar wil je gebruik van maken in je social media uitingen. Je hebt weinig tot geen design ervaring en ook geen Photoshop ter beschikking…

Bepaal het doel van je website met deze 5 voorbeelden

Veel ondernemers zien hun website als een doel op zich en hebben niet in de gaten dat een website juist een middel is om andere doelen te behalen. Als je exact weet wat het doel van je website moet zijn, kun je veel beter bepalen wat er op je website aanwezig moet zijn om je doelen te behalen.

Wat is WordPress en wat zijn de voordelen?

Heel kort gezegd; WordPress is een Content Management Systeem (CMS). Dat wil zeggen, een systeem om de content van je website te managen. Uhh.. en nu in Nederlands graag! WordPress is een pakket software, een programma, waarmee je de inhoud van je website…

Back-up en herstel (of verhuis) je website met All-in-one WP Migration

Je bent even wat veranderingen aan het doen op je website of aan het updaten en het gaat mis. Er ontstaat ergens een conflict en de voorkant van je website ziet er ineens uit of er een storm over heen geraasd is. Of je ziet allemaal gekke dingen die er eerst niet waren, en die er ook niet horen te zijn. Paniek!

5 onderdelen die absoluut niet mogen ontbreken op jouw website

Als ondernemer ontkom je er niet aan om een website te hebben voor je bedrijf. Het is hét middel om de klanten aan te spreken die je graag aan wil trekken. Je hebt veel ruimte om je producten, diensten en iets van jezelf te laten zien.

Waarom het opbouwen van een mailinglijst zo belangrijk is

Veel ondernemers realiseren zich niet hoe belangrijk het opbouwen van een mailinglijst is als ze beginnen met hun bedrijf. Meestal ga je er pas over denken als je al een tijdje bezig bent en ziet hoeveel impact het bij anderen heeft op de groei van hun bedrijf…

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website