Het is je gelukt om WordPress te installeren en je staat te popelen om meteen aan de gang te gaan. Even wachten nog… Het is goed om even een paar dingen te doen voordat je verder gaat, je hoeft hier dan niet meer naar om te kijken.

1. Verwijder de voorbeeld content van WordPress

Bij de installatie wordt er tevens wat standaard voorbeeld content geïnstalleerd. Deze heb je nergens voor nodig en kun je gewoon meteen verwijderen:

  • Berichten: de “Hello World” post.
  • Pagina’s: de “Privacy Policy” pagina (of in ieder geval de inhoud ervan). Let op: je hebt hem wel nodig. Je kunt zelf hier een nieuwe pagina voor maken en deze bij Instellingen > Privacy, de status privacy pagina geven.
  • Plugins: Niet altijd, maar vaak staan hier de “Akismet” en de “Hello Dolly” plugins. Beide plugins van één van de oprichters van WordPress; Matt Mullenweg.

N.B. pagina’s en berichten moet je wel even dubbel verwijderen. De eerste keer gaan ze naar de prullenbak. Daarna ook nog een keer uit de prullenbak verwijderen. Bij plugins is dit niet nodig; weg is weg.

2. Datum, tijd en taal goed instellen

Er zijn thema’s en plugins die gebruik maken van de datum, tijd en taal zoals jij die instelt. Als je dit meteen regelt, hoef je later niet te zoeken waar dat je dit kunt doen. Je vindt ze onder Instellingen > Algemeen.

algemene instellingen wordpress 2

Permalinks zijn (permanente links) die verwijzen naar pagina’s, berichten, projecten etc. op je website. Het is belangrijk om deze meteen goed in te stellen. Als je ze namelijk op een later tijdstip nog wil veranderen, moet je zogenaamde “redirects” maken. ALs je dit niet doet krijgen bezoekers een 404 foutmelding als ze op een link klikken die niet meer bestaat.

De beste keuze bij de permalinks (Instellingen > permalinks) is de “Berichtnaam”. De permalink laat dan namelijk een beschrijving zien (die jij formuleert) van de pagina of het bericht. Dit is duidelijk voor de bezoeker, maar ook voor zoekmachines, die dan kunnen “lezen” waar de content over gaat.

Meer lezen?

Pin It on Pinterest

Share This