WordPress geïnstalleerd? Dit kun je het beste als eerste doen

WordPress geïnstalleerd? Dit kun je het beste als eerste doen

Het is je gelukt om WordPress te installeren en je staat te popelen om meteen aan de gang te gaan. Even wachten nog… Het is goed om even een paar dingen te doen voordat je verder gaat, je hoeft hier dan niet meer naar om te kijken.

YouTube

Ben jij meer een kijker & luisteraar dan een lezer? Je kunt deze tutorial ook bekijken op mijn YouTube kanaal.

1. Verwijder de voorbeeld content van WordPress

Bij de installatie wordt er tevens wat standaard voorbeeld content geïnstalleerd. Deze heb je nergens voor nodig en kun je gewoon meteen verwijderen:

  • Berichten: de “Hello World” post.
  • Pagina’s: de “Privacy Policy” pagina (of in ieder geval de inhoud ervan). Let op: je hebt hem wel nodig. Je kunt zelf hier een nieuwe pagina voor maken en deze bij Instellingen > Privacy, de status privacy pagina geven.
  • Plugins: Niet altijd, maar vaak staan hier de “Akismet” en de “Hello Dolly” plugins. Beide plugins van één van de oprichters van WordPress; Matt Mullenweg.

N.B. pagina’s en berichten moet je wel even dubbel verwijderen. De eerste keer gaan ze naar de prullenbak. Daarna ook nog een keer uit de prullenbak verwijderen. Bij plugins is dit niet nodig; weg is weg.

2. Datum, tijd en taal goed instellen

Er zijn thema’s en plugins die gebruik maken van de datum, tijd en taal zoals jij die instelt. Als je dit meteen regelt, hoef je later niet te zoeken waar dat je dit kunt doen. Je vindt ze onder Instellingen > Algemeen.

Permalinks zijn (permanente links) die verwijzen naar pagina’s, berichten, projecten etc. op je website. Het is belangrijk om deze meteen goed in te stellen. Als je ze namelijk op een later tijdstip nog wil veranderen, moet je zogenaamde “redirects” maken. ALs je dit niet doet krijgen bezoekers een 404 foutmelding als ze op een link klikken die niet meer bestaat.

De beste keuze bij de permalinks (Instellingen > permalinks) is de “Berichtnaam”. De permalink laat dan namelijk een beschrijving zien (die jij formuleert) van de pagina of het bericht. Dit is duidelijk voor de bezoeker, maar ook voor zoekmachines, die dan kunnen “lezen” waar de content over gaat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

5 belangrijke plugins voor je WordPress website

Een belangrijke reden dat WordPress zo flexibel is, is de enorme keuze uit diverse plugins. Heel kort gezegd is een plugin een pakketje code dat je toe kunt voegen aan je WordPress installatie, zodat je extra functionaliteiten krijgt…

Maak een plan voor je website, dan ga je zeker goed van start!

Voordat je begint met het maken of laten maken van een website is het belangrijk dat je een goed plan hebt, een goede fundering waarop je website gebouwd kan worden. Als je al een website hebt en deze nog niet zo succesvol is als je gehoopt had…

Laposta of Mailchimp: welke kies jij om gratis nieuwsbrieven te versturen?

Laposta of Mailchimp? That's the question.. Al eerder schreef ik over het belang van het opbouwen van een e-maillijst. Met een e-maillijst heb je toegang tot contacten die zich zelf ingeschreven hebben op jouw lijst. Ze zijn al nieuwsgierig naar je bedrijf en de...

Hoe kies je een goede domeinnaam voor je website?

Het kiezen van een goede domeinnaam voor je website is belangrijk. Het wordt een onderdeel van je naamsbekendheid en herkenbaarheid. Het is daarom goed om hier eens uitgebreid de tijd aan te besteden. Waar moet een goede domeinnaam eigenlijk aan voldoen?

Goede foto’s zijn belangrijk; ze maken je website

Foto’s zijn enorm belangrijk voor je website, ze bepalen voor een heel groot deel de sfeer en de uitstraling. Het design en je teksten kunnen nog zo goed in elkaar zitten, als je foto’s niet sprekend en van slechte kwaliteit zijn, dan heeft dat consequenties voor de ervaring van je bezoekers.

7 vaak voorkomende irritaties van website bezoekers (en wat je hier aan doet)

Een goed design is heus niet alles. Wat nog veel belangrijker is, is dat je website bezoekers een goede gebruikerservaring hebben als ze op je website komen. Als ze geïrriteerd raken, dan ben je ze kwijt, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Er zijn een aantal vaak...

Wat zijn testimonials en waar plaats je ze op je website?

Als je goed bent in wat je doet, dan wil je dat uiteraard dat je potentiële klanten dat weten. Je kunt dat zelf kunnen vertellen aan ze, maar ja, hoe komt dat over? De bezoekers van je website lezen liever van anderen dat ze door jou goed geholpen zijn…

De 3 populairste Page Builders voor WordPress

Als je zelf een WordPress website wil maken en niets van code weet, dan is het gebruik van een Page Builder om je website vorm te geven een goede oplossing. Zelf maak ik ook gebruik van een Page Builder om mijn websites te maken en wel de DIVI Visual Builder…

De veranderingen van Mailchimp en de gevolgen voor je gratis account

Mailchimp heeft besloten om per 15 mei 2019 veranderingen aan te brengen in de abonnementen. Dit heeft voornamelijk voor de gratis versie best wel wat consequenties.

Zo werk je aan een succesvolle website! 15+ acties waar je direct mee kan starten

Als je ondernemer bent wil je uiteraard een succesvolle website! Een website die veel bezoekers trekt en die van deze bezoekers vervolgens klanten of leads kan maken. Om dit voor elkaar te krijgen zul je regelmatig tijd moeten besteden aan het nóg beter maken van je...

7 Stappen Voor Een Goede Voorbereiding Van Je Website

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen. Je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

7 stappen voor een goede voorbereiding van je website