Zelf je website maken

Wat handige informatie op een rijtje

Is het mogelijk om zelf je website te maken?

Jazeker is dat mogelijk! Zeker als je je website met WordPress maakt, een heel gebruiksvriendelijk CMS (Content Management Systeem).

Uiteraard kost het tijd om je erin te verdiepen en de mogelijkheden van het platform te leren kennen. Dat is met WordPress niet anders dan met een ander programma waarmee je websites kunt bouwen zoals bijvoorbeeld met Wix of Jimdo.

Een heel groot voordeel van WordPress ten opzichte van die programma’s is dat je website volledig jouw eigendom is. (Dit geld overigens niet voor de wordpress.com. Daar maak je gebruik van een gehoste versie van WordPress)

zelf je website maken

Voordelen 

  • Zelf je website maken is goedkoop.
  • Je hebt volledige controle over het uiterlijk van je website, functies etc.
  • Als je zelf je website gemaakt hebt, kun je hem makkelijk daarna zelf onderhouden en verder bouwen. Geen extra kosten voor een webbouwer dus.

Nadelen 

  • Er gaat veel tijd zitten om alles uit te zoeken en te proberen.
  • Als je geen designervaring hebt kan de uitkomst minder mooi zijn dan je eigenlijk wilt.
  • Je kunt aanlopen tegen gebrek aan technische kennis.

Wat heb je nodig om een WordPress website te maken?

Ze zeggen weleens dat je een website binnen 15 min. online kunt hebben staan. Dat kan hoor, dat wil zeggen het raamwerk waarmee je website gebouwd wordt. Het opbouwen en het invullen van de website gaat heus meer werk inzitten. Hieronder heb ik op een rijtje gezet wat je in ieder geval nodig hebt om te starten.

server icon

Domeinnaam & hosting

Om je website online te krijgen heb je een webadres (domeinnaam) en serverruimte nodig bij een hostingbedrijf.

Zelf heb ik goede ervaring met:
Vimexx
Robohost

Overal als beste uit de testen:
Siteground

server icon

WordPress

Er zijn best een aantal platforms om je website mee te maken. WordPress is er één van en ook de populairste; ruim 33% van alle websites wereldwijd is gemaakt met WordPress. Het is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je je website kunt bouwen en waar je zelf volledig eigenaar van bent. Het is de achterkant van je website, de techniek.

WordPress kun je gratis downloaden op de WordPress website.

server icon

WordPress Thema

Om de website aan de voorkant er naar jouw wensen uit te laten zien, heb je een thema nodig. Hier zijn er duizenden van, en er kan enorm veel tijd zitten in het zoeken naar het juiste thema.

Zelf bouw ik alle websites met het DIVI thema, een zeer gebruiksvriendelijk en flexibel thema die je helemaal naar je hand kan zetten.

Divi aanschaffen met 20% korting

Zoals hierboven aangegeven is dit de technische basis om mee te starten. Daarnaast heb je nog informatie nodig over design, plugins, afbeeldingen, bezoekers trekken naar je website, etc. Om je op weg te helpen heb ik één en ander voor je op een rijtje gezet:

Een goede website begint bij een goede voorbereiding

Ga jij je eigen website maken? Allereerst is het dan belangrijk om goed voor ogen te hebben waar je met je website naartoe wilt. Dit maakt het uiteindelijk designproces veel soepeler en sneller.

Schrijf je in om waardevolle tips & inspiratie te ontvangen en je krijgt van mij de 7 stappen voor een goede voorbereiding cadeau!

goede voorbereiding van je wordpress website 2 1
Een blog boordevol tips over WordPress en een Succesvolle website

Liever hulp bij het maken van je website?

Het kan zijn dat je er toch tegenop ziet om alles zelf uit te zoeken. Of dat je begonnen bent maar door de bomen het bos niet meer ziet. Een helpende hand kan dan toch wel fijn zijn.

Je website laten maken

Pin It on Pinterest